Eindelijk weer een update…

Aangezien het al weken hier behoorlijk prutweer is, dacht ik vandaag weer eens aan ons weblog. Het werd wel weer tijd deze eens een update te geven… Want ondanks het binnen zitten, hebben we het toch aardig druk.
Ruud zit nog steeds volop in het werk. Momenteel is hij wel bezig met een dak, dus op de regendagen kan hij niets doen en is hij thuis, maar zodra er een droge dag tussen zit is hij (en ook Nick) weer aan het werk. Na deze klus staan er nog een aantal in de wacht, dus, euhh, crisis?
Ook de pepers hebben het afgelopen jaar zeer goed gedaan. Van de heetste soort (de Trinidad Scorpion) hebben we helemaal leegverkocht. Deze pepers zijn zo goed als niet aan drogen toegekomen, alles was al zo’n beetje vers verkocht.
Met dit vieze weer ben ik me weer gaan storten op het maken van olie en saus. O.a. op zoek naar geschikte flesjes en potjes, want het mooist zou het zijn om flesjes van plastic te vinden i.v.m. de verzendkosten (gewicht). Inmiddels heb ik wel al leuke glazen flessen en potjes, zijn ook altijd goed voor op de markt.

50ml. Hele hete olie 100ml hete olie

Ziet er leuk uit toch? Dit is de 50ml. en 100ml. hele hete olijfolie…, te vinden op onze site.

Tijdens mijn zoektocht naar plastic flesjes heb ik er zo’n 30 als monster toegezonden gekregen, welke ik zal gebruiken voor zoete en hete saus en ook de kurken (als stop voor een van de glazen flesjes voor mild hete olie) krijg ik gratis toegestuurd. Waar een beetje zoeken en geduld al goed voor is…

Vanwege het goede verloop met de pepers, gaan we dit jaar op een groot deel van ons land kassen plaatsen, waardoor we in ieder geval langer zullen kunnen verkopen en waarschijnlijk ook meer rendament per plant kunnen krijgen. Ruud heeft bij Zambujeira, hier zo’n 30km. vandaan, waar veel groente-/fruitkwekers zitten, van een teler die gestopt was, allerlei kasdelen voor een prikkie kunnen kopen, zoals bogen, voeten en zeil, foto’s zullen volgen, zeker op onze website.

Dan verder even één en ander in sneltreinvaart.Nick is nog steeds bezig met tattoeëren, hij zou in mijn ogen nog best meer mogen flyeren en reklame maken, maar goed, dat is niet aan mij… Hij heeft toch geregeld een klant en verder werkt hij de rest van de week met Ruud. Jay gaat ook dit jaar wel redelijk op school, had 3 onvoldoendes met kerst, maar 1 daarvan was gewoon door dommigheid en zal dus wel weer opgetrokken worden. Die andere 2 zijn gewoon de probleemvakken, dus daar moet gewoon aan gewerkt worden en er het beste van hopen. Ook heeft hij sinds november een vriendin, Lucia. Ze is één jaartje jonger (en een dag na Jay jarig…), woont hier in het dorp, zit ook in Odemira op school. Absoluut een leuke meid, niet op haar bekkie gevallen en altijd klaar om te helpen. Is inmiddels dus ook al kind aan huis. Van oorsprong is ze Roemeense en ze is hier op haar 8ste met haar moeder en zus terechtgekomen na het overlijden van haar vader. Eerst in de Algarve en nu dus sinds een paar jaar hier.
Afgelopen december waren m’n schoonouders er dit keer met de kerst i.p.v. pas de eerste week van het nieuwe jaar. Mijn schoonvader vierde op 21 december namelijk z’n 80ste verjaardag en dus hadden we ze gevraagd dit jaar vroeger te komen om dat dan gezamelijk te vieren, wat zeker gelukt is. Het was gezellig.
21 dec. in het zonnetje  21 dec. in het zonnetje
En zoals je ziet, heerlijk buiten in het zonnetje, en dat op 21 december!!

Vervolgens kerst ook hier gevierd, met leuke kadootjes. Helaas was wel onze rode kater op kerstdag plotseling overleden. Hij kon bijna niet op z’n achterpoten staan en ging op de vloer liggen. Ik heb ‘m toen op schoot genomen, waar hij gewoon bleef liggen. Dat was voor mij een teken om de volgende dag een trip naar de dierenarts te plannen. Ik heb ‘m toen op de bank gelegd en daar is ie een uurtje later overleden… We vermoeden dat hij een vergiftigde rat gegeten heeft, het was de rattenvanger van het spul en dat is wat ook de dierenarts wel dacht nadat ik de symptomen verteld had, dat was dus even een domper op de feestdagen.
Vervolgens heb ik gisteren onze grijze Spriet moeten laten inslapen. Dit was de zwakste van het spul, ze was altijd al magertjes (komen aanlopen in aug. 2006, en die rooie is okt. 2006 bij ons gekomen). De laatste tijd waren haar nieren al slecht en ze werd alleen maar magerder en at ook bijna niet meer, inslapen was de beste oplossing om haar niet te laten lijden, maar dat is natuurlijk nooit een prettig klusje.

Ter nagedachtenis:

HPIM1973 HPIM2002

HPIM1965 Afbeelding 001

Daar en tegen is onze Lucky alweer een jaar oud en volledig geïntegreerd. Hij is ook ontzettend lief, er zit werkelijk geen spoortje kwaad in. Hij vindt het prachtig om in de regen te lopen. Hij is de hele dag buiten, weer of wind, het doet ‘m niets. Hij heeft al een heel pad gemaakt langs onze muur en heg. Steeds als er iemand langsloopt, rent Lucky langs de muur heen en weer en springt op als een kangoeroe. We gaan ook zeker nog iets op de muur plaatsen, want het is voor de mensen die langslopen vast niet prettig. Hij kan er met gemak overheen springen, maar gelukkig doet ie dat (nog) niet. Maar goed, door de regen is het natuurlijk een drassige boel en als hij daar steeds doorheen rent…, je kunt je vast voorstellen hoe dat beest er dan uit kan zien. Het is net een kleuter die met z’n laarsjes lekker in de plassen stampt. Prachtig! Ach, ’s avonds voor binnenkomst gewoon eerst even flink schoonvegen, hij kent de gang van zaken al en dan mag ie naar binnen…

Zo dat was het weer even. Ga nu het avondeten klaarmaken (groene bloemkool, Romanesco, nog niet eerder gegeten, ben benieuwd).Ik hoop tot gauw!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s