De zomer van 2013

Inmiddels is Lucky alweer 3 maanden een volwaardig lid van ons gezin. Het is een ontzettend lieve, en zeer rustige, hond. Van zijn nare levensstart is niets meer te merken. Ook de andere honden hebben hem volledig geaccepteerd. Lucky zal nu zo’n 5,5 – 6 maanden oud zijn en is al bijna net zo groot (qua hoogte) als onze herder Jack, we vragen ons dan ook af hoe groot hij wel niet zal worden… Ruud vermoed dat hij een kruizing is tussen een Rafeiro (Portugese Mastiff) en een herder. Foto’s op google bevestigen dit wel. Maar nogmaals, hij is zóó lief!

Lucky en Jack

Wat is er verder nog voor leuks gebeurd?
Als eerste iets om trots op te zijn… Jay is zonder onvoldoendes over gegaan!!! Dit had hij zelfs zelf niet verwacht. Hij had dus zijn vakantie naar Nederland op en top verdiend! Ja, hij is weer voor 3 weken naar Nederland geweest. Ik ben reuze trots op hem; hij heeft alles zelf geregeld en uitgevoerd. Hij vloog op 10 juli naar Eindhoven en verbleef de eerste week bij opa en oma. Toen bij mijn broer Leonard een nachtje geregeld; samen naar de bioscoop (3d) geweest en alvast kennis gemaakt met Susan, een vriendin. Na dus een nachtje daar, de volgende dag naar z’n vriend Tim, waar hij weer hartelijk werd ontvangen en een heerlijke week heeft gehad met vele uitjes. Hij bofte natuurlijk ook wel verschrikkelijk met het weer, dat is altijd maar weer afwachten in Nederland. De laatste kleine week was hij weer bij opa en oma en op 31 juni vloog hij terug naar huis. Heen- en terugvlucht waren zonder problemen, keurig op tijd, verlopen; te snel eigenlijk, op de heenvlucht waren bij aankomst opa en oma nog niet eens op het vliegveld en bij terugkomst stond ik ook maar net 5 min. in de aankomsthal toen hij al aan kwam lopen….

In Jay z’n 3 weken afwezigheid is er hier ook van alles gebeurd.
Aangezien het bij Jay z’n vertrek hier erg heet was, besloten wij tot binnenhuis klusjes en hebben we het hele huis geschilderd, was ook wel hard nodig. Ruud en Nick zijn, na een aantal schildersklussen, inmiddels volwaardige schilders geworden en zelfs Nick blijkt te kunnen schilderen zonder ook maar een spatje verf te morsen. Heel handig, niets hoefde te worden afgedekt, scheelt een hoop tijd! Alles is nu weer lekker fris en schoon en kan er weer voor een aantal jaar tegenaan.
Op 21 Juli kwam Leonard weer hier, samen met 2 vrienden en Susan, vandaar dat Jay hem dus in NL nog had opgezocht, hier in PT zouden ze elkaar niet zien. Op 30 Juli ging het hele spul weer terug. We hadden gezamenlijk een gezellig BBQ avondje gehad, Ruud had hiervoor speciaal een big geslacht. Lekkerder en verser krijg je ’t niet, het viel dan ook erg in de smaak! Ook heeft Susan nog bij Nick een nieuwe tattoo op haar arm laten zetten, welke weer erg mooi geworden was, zeer beschaafd (zie zijn website: http://www.saintluisink.com) en ze was dan ook erg tevreden.
Ook was er op het laatste weekend van Juli weer het dorpsfeest de “Tascinhas” waar het hele dorp aanschuift om te genieten van de hapjes en drankjes van alle kroegjes uit de buurt. Het was wat saai dit jaar, er waren erg weinig vakantiegangers aanwezig en dus waren we al redelijk vroeg weer thuis, maar toch best gezellig.

In augustus waren onze vrienden uit Nederland, Marian en Bonne, ook weer op bezoek geweest, na zo’n 5 jaar van zeer weinig contact. Was ook weer erg gezellig, ze hadden zelf ons gastenverblijf (gebouwd in 2006) nog nooit gezien. We vonden het dan ook echt leuk dat ze waren gekomen, weer volop bijgepraat en laten we hopen dat we onze vriendschap weer kunnen oppakken als vanouds en weer wat vaker contact zullen houden. Misschien kunnen we ook ons jaarlijkse weerzien weer invoeren. Volgend jaar in Albufeira??

Dat is zo’n beetje onze zomer, de pepers beginnen nu ook eindelijk te groeien (veel te koud geweest dit jaar en dus een slechte start gehad), laten we hopen op een goede verkoop, de eerste zijn alweer besteld!

Ons land met pepers

Groet, tot gauw!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s