Wéér een nieuw familielid…

Het was de bedoeling al veel eerder mijn blog bij te werken (zoals altijd…), maar goed, vandaag dus!
Sinds vrijdag 10 mei hebben we er weer een familielid bij. Niet echt gepland, maar zo gaat dat meestal natuurlijk. Het is een Duitse herder pup van op dat moment zo’n 8 à 10 weken oud. Het zit zo:
Ruud had een klus in de buurt van São Teotónio (hier zo’n 30km vandaan) en dan nog eens zo’n 10km in de “middle of nowhere”. Op die bewuste vrijdag reed hij terug naar huis en nog op het zandpad schoot er opeens een pup voor de auto, hij kon gelukkig op tijd stoppen. Het beestje drapeerde zich uitgeput in de schaduw onder de auto en was moeilijk te pakken. Nadat Nick de auto langzaam naar voren had gereden, konden ze erbij. Hij had een stuk riem heel strak, met ijzerdraad, om z’n nek gebonden zitten en nog een stukje wat hij duidelijk doorgeknaagd had. Tja, wat te doen? Dit beestje had duidelijk al vastgebonden gelegen en was waarschijnlijk ook niet al te liefdevol behandeld, aangezien hij enorm schichtig en angstig (voor mannen) was. Je zet ‘m ook niet weer neer, zo van, zoek het zelf maar uit, dus… mee naar huis.
Vanwege de jonge leeftijd werd hij meteen goed geaccepteerd door de andere honden (en katten). Uiteraard hielden we een beetje een slag om de arm, Ruud moest de klus aldaar nog afmaken en wat als de eigenaar zich zou melden? Gezien de conditie van het hondje, waren we natuurlijk niet echt blij met de gedachte dat hij überhaupt daarnaar terug zou moeten. De week die volgde, geen enkele vermissing gemeld, heb ik eerst nog getracht hem bij een vriendin onder te brengen, maar die wilde toch liever een klein hondje wat klein bleef hebben. Bij de dierenarts bleek hij ook niet gechipt en dus heb ik ‘m maar laten chippen en inenten en dus is hij sinds die dag officieel van ons. Zijn naam? Lucky natuurlijk!
De eerste paar dagen was hij nog behoorlijk schichtig en schoot hij steeds in een hoekje, maar na flink verleiden met voer, kreeg hij steeds meer vertrouwen. Inmiddels is hij helemaal ingeburgerd, mede door de andere honden en merk je nog weinig van z’n vervelende start. Gelukkig dat hij nog zo jong is, dan is er nog veel aan en af te leren.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA    SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA    SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Inmiddels zijn we dus alweer zo’n 5,5 week verder en hij is al enorm gegroeid en bijna in gewicht verdubbeld. We denken dat hij misschien wel groter dan Jack zal worden en zelfs de dierenarts denk dat hij erg dicht tegen een “zuivere” Duitse herder aanzit. Hij is erg lief, zeer leerzaam, maar absoluut een boefie! Het is ook leuk te zien hoe hij steeds naar Jack toetrekt. Hij daagt ‘m steeds uit om te spelen en dat gaat er niet altijd even zacht aan toe en dan toont Jack toch maar mooi hoe geduldig hij kan zijn (tot het echt te ver gaat natuurlijk, dan blijkt hij toch de baas!).

Hier een leuk filmpje van die twee:

Dan nog wat andere zaken. De pepers staan inmiddels in de grond, maar door het aanhoudende koude weer, weten we niet hoe de oogst zal zijn dit jaar. Het is in ieder geval minimaal een maand verlaat.
Nick gaat goed met z’n tattoeren, krijgt steeds meer klanten en heeft eindelijk visitekaartjes en flyers laten drukken. Zijn website is inmiddels af (gemaakt door ondertekende natuurlijk): http://www.saintluisink.com, neem een kijkje, zou ik zeggen.
Jay is over dit jaar, mede door de fantastische hulp op school, waarschijnlijk maar met 1 onvoldoende (misschien 2), we zijn in ieder geval trots op hem. Op dit moment is hij met mijn moeder een paar dagen in Lissabon en zoals het ernaar uitziet gaat hij begin Juli zo’n week of 3 naar Nederland.

Binnenkort weer meer! Groet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s