Wanneer begint de zomer??

Wanneer begint nu eindelijk de zomer?? We hebben heel wat regen achter de rug. Natuurlijk wordt deze vraag ook in Nederland momenteel veel gesteld, maar ook hier zet het niet echt door.
De eerste 3 maanden van dit jaar was het hier nat, erg nat. En het waren geen kleine buitjes, nee, met bakken kwam het uit de hemel, dat ik me soms afvroeg waar al dat water heen moest. Voor het eerst sinds we hier wonen was het Santa Clara meer vol. Ook hebben we de zijtak van de rivier de Mira, de Torgal, nog nooit zo overvloedig gezien. Normaal is dit een stroompje van een paar meter breed, maar in Januari kwam het water tot aan de bergwanden, meer dan 50 meter breed. Je kon er wildwater-raften! Helaas heb ik er op dat moment geen foto van gemaakt…

De regen is dan inmiddels over, maar de temperatuur wil ook nog niet echt stijgen. Vooral ’s avonds koelt het nog behoorlijk af en steken we toch nog maar de kachel aan voor een paar uurtjes.

Wat is er zoal gebeurd deze eerste paar maanden…
Onze 20 jaar oude Opel Campo, welke Ruud aan Nick had gegeven, heeft hij in maart kunnen verkopen en er nog 1.000 euro voor gekregen. Van dit geld wil hij nu een kleiner tweedehandsje kopen, iets van een golf ofzo. Ook de Seat is als oud schroot de deur uit gegaan. De motor was kapot en om die nou nog te gaan repareren… Dus momenteel hebben we alleen de Ford Transit en de Jeep nog. De Jeep is natuurlijk was prijzig om als boodschappenwagen te functioneren, maar ach, momenteel rijd ik toch erg weinig. Een klein autootje er nog naast komt wel weer een keer.

Inmiddels is Jay natuurlijk alweer 16 geworden. Alle opa’s en oma’s waren weer aanwezig en het was een gezellig dagje. De zaterdag voor z’n verjaardag is Jay met opa en oma van Zwol en Nick en Daniela naar het zuiden geweest om wat te shoppen. Nick reed met de Jeep en ze hebben een heerlijk dagje gehad. Voor mijn schoonouders was het een fantastische dag, op pad met alleen de kleinzoons! Ze hebben genoten.
Op zondag hadden we de visite en de vriendin van Nick heeft een prachtige taart gemaakt, met wat hulp van de jongens…

SAMSUNG DIGITAL CAMERA  SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA   SAMSUNG DIGITAL CAMERA

We hebben nu al voor, ik geloof, het derde jaar een koppeltje zwaluwen wat ons bezoek. Ze hebben een nestje in de hoek onder onze alpendre. Toen ze het voor het eerst trachten op te bouwen hebben we er van alles aan geprobeerd te doen dit te voorkomen, maar niets mocht baten en uiteindelijk was er een nestje ontstaan. We hebben ons toen maar gewonnen gegeven en het laten zitten. Elk jaar is het nu bewoond en worden er 1 of 2 nestjes geproduceerd. Dit jaar waren er zelfs 6 jongen!! Vlak voor ze uitvlogen was dit wel erg krap, maar het ging. Eentje heb ik helaas dood gevonden en er lagen een andere dag wel verdacht veel veertjes in onze kamer (we hebben tenslotte 5 katten…), maar 4 hebben het dus zeker gered en nu is het weer leeg. Maar het is prachtig om de ouders ongestoord te zien heen en weer vliegen, zelfs tijdens de drukte op Jay z’n verjaardag… Nu is alles weer vertrokken en het nestje leeg, tot volgend jaar!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA   SAMSUNG DIGITAL CAMERA

In de nacht van 24 op 25 april natuurlijk weer het vuurwerk in Odemira. Omdat er nogal wat nederlanders momenteel weer op vakantie zijn hier, zijn we er dit jaar maar weer eens heen gegaan. Voorafgaand door een gezellig etentje met z’n allen. Het vuurwerk leek iets minder spectaculair dan normaal, zal wel door de crisis komen, maar het slot vuurwerk maakte een hoop goed, was als vanouds!

Uiteraard hebben we gister Koninginnendag en de troonswisseling gevolgd op tv. Ik was gezellig bij Gaby, samen met m’n tante Carla en  Irma (de buurvrouw van Gaby). Met lekkere hapjes en drankjes hadden we ons daar voor de tv geïnstalleerd. Geen mannen erbij aanwezig! Dit is eigenlijk de enigste dag van het jaar dat ik het soms wel jammer vind niet in nederland te zijn.

Verder wil ik nog graag een paar foto’s van Nick hierbij voegen. Ik heb uitvoerig verteld over de modeshow die Nick had gelopen (zie berichten van Juli 2011) en dat hij daarmee een professionele fotoshoot had gewonnen, maar ik heb verder nooit meer aan die foto’s gedacht. Het had dan ook ruim een half jaar geduurd voordat hij de portfolio eindelijk binnen had gekregen, maar goed hierbij dan even een kleine greep uit de foto’s van die dag (het waren er namelijk erg veel en allemaal even mooi)!!

IMG_7312   IMG_7427

IMG_7452   IMG_7484

IMG_7660 IMG_7527 IMG_7699

Een trotse moeder! Het meisje op de foto is niet Nick z’n vriendin, maar zij had van de dames de modeshow gewonnen.
Het is jammer dat hij waarschijnlijk verder niets met deze foto’s gaat doen, hij zou model kunnen zijn!

Tot gauw!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s