Eindelijk weer een update…

Ja hoor, het is alweer 2013. Ik neem me steeds weer voor wat regelmatiger een berichtje te schrijven, maar het schijnt er niet van te mogen komen…, bij deze dus.

Eerst wat beloofde foto’s. Van het zwembad van m’n tante heb ik nog geen foto’s van hoe het zwembad er nu bij ligt. Die volgen later nog wel. Hierbij wel wat foto’s van ons eigen zwembad wat nu zo goed als af is. Er komt alleen later nog een houten omloop omheen, zodat je makkelijk rond het zwembad kunt lopen, maar dat is dus van later belang.

  

Mooi hè? Eigenlijk een beetje te chic voor ons terrein…

Dat hebben we er weer een nieuwe hobby bij. Vorig jaar is Ruud begonnen met het kweken van hele hete pepers. En met heet, bedoel ik héél erg heet, de heetste op de wereld; Bhut Jolokia en Trinidad Moruga Scorpion. Een normaal mens kan deze pepers niet eten, zoek voor de lol maar eens op YouTube naar filmpjes van de vele idioten die dit toch probeerden.
Op internet zijn we vervolgens wat zaad en verse pepers gaan verkopen en doordat het klimaat hier in de Alentejo dus zeer geschikt blijkt voor de teelt van deze pepers en de vraag ook aanzienlijk bleek te zijn, hebben we besloten dit jaar het wat groter te gaan aanpakken. Van nu nog een paar vierkante meters naar bijna de helft van ons land. Het blijkt ook een heel apart wereldje te zijn. Via wat eerste verkopen zijn we op een aantal forums terecht gekomen en hierdoor begint de verkoop al aardig te groeien. Uiteraard hebben we op dit moment geen verse pepers meer, die komen weer in juni/juli, maar de verkoop van zaad gaat gewoon door. Kijk maar eens in ons winkeltje: o Quintal, hottest peppers in the world. We hebben plannen het assortiment in de toekomst ook uit te breiden met van alles en nog wat.

Nick heeft school inderdaad gelaten voor wat het is. Hij werkt momenteel steeds mee met Ruud, die nog steeds volop in het werk zit. Verder tatoeëert hij nog steeds regelmatig en doet het goed. Hij zou wat meer aan publiciteit moeten doen, maar goed, ik hoop dat dat vanzelf komt. Hij is nog steeds een beetje laks op dat gebied. Regelmatig bezoekt hij feesten, maar een stapeltje flyers meenemen…, ho maar.

Jay gaat dit jaar ook erg lekker op school. Hij krijgt de benodigde hulp en had op z’n kerstrapport slechts 1 onvoldoende. Een hele prestatie. Z’n mentor is ook zeer te spreken over hem en als hij zo doorgaat, komt hij er wel. Doordat hij nu redelijke cijfers haalt, heeft Jay er gelukkig ook meer plezier in, het geeft toch een extra kick als hij weer thuis komt met een voldoende!

En waar ik me op dit moment voornamelijk mee bezig houd? Hoofdzakelijk met de pepers in de picture zetten. Vergt een hoop werk en tijd, alles op internet zetten en de verkopen bijhouden. Inmiddels dus een website opgezet, net als trouwens een websitetje voor de verkoop van tweedehands spulletjes (http://2ndhand.oquintal.com), niet bijzonders maar wel leuk.

Trouwens, hierbij nog een paar leuke foto’s. Toen Leonard hier was vorig jaar zomer, hebben we wat familie-foto’s gemaakt alvast voor de verjaardag van mijn vader, want foto’s waar we zo met z’n allen opstaan hadden we helemaal niet. Zijn leuk geworden!

 

Dat was het weer even voor nu, hopelijk tot gauw!

Advertenties

One thought on “Eindelijk weer een update…

  1. Zwolletjes (nou ja tjes), heerlijk om weer even up to date te zijn. Niet meer zo lang wachten hoor met updates. Die pepers hebben ook tijd nodig om te groeien dus tussendoor gewoon meet foto’s en verhalen hoor. Ik heb je via FB nog een bericht gestuurd Pam, dus ben je weer op de hoogte van het reilen en zeilen hier………….XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s