Schandelijk, we zijn alweer een half jaar verder…

Tot mijn grote schrik zag ik dat het laatste bericht alweer van een half jaar geleden is, schandelijk. Maar goed, we zijn dan ook zo druk hier, met van alles. Ruud zit nog steeds volop in het werk, voorlopig nog wel tot eind september. Bijna alle aannemers hier in de buurt zitten met de vinger in de neus thuis en hij heeft diverse opdrachten.
Tja, het scheelt natuurlijk dat hij met voornamelijk buitenlanders werkt en deze ook steeds voor nieuwe klussen terugkomen. Ook helpt het dat ik natuurlijk met buitenlander in aanraking kom via mijn werkzaamheden in de huizenverkoop…

Op dit moment is hij voor mijn tante en haar man bezig met een (weer) een zwembad. Hij vindt dit erg leuk werk en zeker als je dan het resultaat ziet. Voor het vorige zwembad zijn momenteel even de werkzaamheden stopgezet vanwege het ontbreken van de vergunningen (dat is een heel verhaal, wat ik niet helemaal ga opschrijven), zodra deze vrijkomen kan daar de bouw weer verder. Het zwembad is wel al af, het gaat voornamelijk nog om de omliggende muur etc. Bekijk de foto’s anders maar even op onze website oquintal.com, hier zullen ook de foto’s van dit laatste zwembad komen. Verder gaat Ruud vrijwel tegelijkertijd aan de slag met ons eigen zwembad, met een beetje goede hoop kunnen we eind van de zomer weer een frisse duik nemen.


Het stilgelegde zwembad en het volgende bij mijn tante in aanbouw…


Het beginnetje van ons eigen bad…

Zoals in het vorige bericht gemeld, zijn we vlak voor de kerst 4 dagen naar Porto geweest. Was een erg leuk tripje en we hadden enorm geluk met het weer. De reis ernaartoe was al erg leuk, vooral om de verandering van bouwstijl van de diverse gebieden van Portugal te zien. Ik persoonlijk houd wel van de bouwstijl van het noorden, meer een beetje de Amerikaanse stijl. Het hotel was prima, lag vlakbij het centrum. Veel gezien, mooie stad, wel veel steile straten. We liepen dan ook meestal richting centrum en voor de terugkeer naar het hotel namen we de taxi… Heerlijk geslenterd, nou ja, Ruud vindt dat iets minder, maar ok, hij slaat zich erdoor en zelfs op het terras aan de D’Ouro nog heerlijk gelunched.
De laatste dag regende het en zijn we wat in de omgeving gaan rondrijden en uiteindelijk terecht gekomen in Guimarei, waar Portugal zou zijn ontstaan. Daar o.a. het paleis van de eerste koning bezocht, erg interessant allemaal.

Tja, verder is er het afgelopen half jaar natuurlijk een hoop gebeurd, niet echt veel bijzonders. In de huizenmarkt is het momenteel ook hier natuurlijk stil, wel nog een landje bij een plaatsje verderop, Cercal, aan Nederlanders verkocht, maar verder rustig.

Nick heeft nog steeds verkering met Daniëla, die inmiddels al aardig wat Nederlands begint te begrijpen, maar daarentegen wordt er ook meer Portugees in huis gesproken als zij hier is, wat natuurlijk alleen maar goed is. Ook zij heeft afgelopen April afgereden en zij is wel in één keer geslaagd. Handig voor Nick, heeft hij ook zo af en toe z’n eigen BOB…

In Januari en April zijn mijn schoonouders uiteraard weer hier op vakantie geweest, o.a. voor Jay z’n 15de verjaardag. Zij zijn momenteel weer in Nederland om aan de hete zomer in Benidorm te ontsnappen.

Ook is Leonard nog drie dagen over gekomen, voor de gezelligheid, en deze zomer zal hij weer voor 2 weken hier vertoeven, waarbij in de 2de week nog wat vrienden komen.

Inmiddels is het natuurlijk alweer Juni en hebben de jongens deze week alweer hun laatste schoolweek voor dit jaar en gaat de ellendig lange schoolvakantie weer beginnen. Nick zal zijn vader een handje helpen deze zomer om zo ook een extra centje te verdienen en ik hoop dat ook Jay zich zal kunnen vermaken. Een tripje Nederland zit (nog) niet in de planning dit jaar en ook is het nog niet zeker of Tim weer overkomt dit jaar. We zien het allemaal wel. Nu hij wat ouder is, mag hij ook wat vaker met Nick en Daniëla mee uit, wat natuurlijk weer een hele belevenis voor hem is en zo komt hij ook wat meer tussen de jongelui. Hij gaat waarschijnlijk wel over dit jaar, voor het volgende jaar gaat hij meer hulp krijgen op school. De mentrix van dit jaar heeft er echt alles aan gedaan om voor hem die hulp te regelen, o.a. door het speciale onderwijs in te schakelen. Hierdoor zal hij waarschijnlijk meer tijd voor testen gaan krijgen en ook de mogelijkheid deze in meerdere delen te maken. We hopen dat dit hem wat meer op weg zal helpen. Gelukkig gaat hij nog steeds met plezier naar school en dat is het belangrijkste. Ook voor Nick staat het laatste schooljaar voor de deur, maar hij heeft totaal geen zin meer, we hopen dat hij toch wel zal besluiten dat laatste jaar nog even uit te zitten, scheelt toch, een diploma op zak…

We wachten het allemaal maar af en ik zal proberen het volgende bericht iets sneller te laten volgen. Dus voor nu maar weer: Tot dan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s