En het is alweer eind april….

Loop alweer tijden rond met het feit dat ik weer nodig m'n web-log moet bijwerken, maar uiteraard het eeuwige excuus; druk, druk, druk…

We kwamen hier om te genieten van de rust, geen stress, het eeuwige vakantiegevoel…, we hebben het drukker dan ooit!
Ruud zit zeker nog tot augustus vol in het werk, geen kleine klusjes, maar lekkere verbouwingen etc., dus dat levert ook echt wat op. Bij ReMax beginnen de klanten ook weer op zoek naar huizen te gaan en loopt ook lekker door. Ik begin ook daadwerkelijk iets te verdienen, nog niet bakken vol, maar m'n gemaakte kosten zijn inmiddels wel gedekt en ach, ik vind het leuk…

Op school gaat het met de jongens lekker. Nick gaat goed, daar verwacht ik geen problemen, hij gaat gewoon over straks, het laatste jaar in en dan wie weet, een vervolgopleiding in Nederland. Hij moet dat wel zelf gaan uitzoeken, daar wordt hij nu wel oud genoeg voor, dus is nog even afwachten wat dat gaat worden. Hij tekent fantastisch en wil daar graag mee verder. Mocht iemand wat van z'n tekenwerk willen zien, zoek dan even z'n facebook pagina op, daar staan een aantal op gepubliceerd. Ook heeft hij vorige maand ineens besloten zijn lange lokken af te knippen, zie hier het resultaat:

Voor  Na

Het is even wennen, maar het staat hem wel. Ook heeft hij een trent gezet, want een aantal vrienden zijn hem in dit idee gevolgd. Nu Jay nog…
Morgen heeft hij z'n theorie-examen, we zijn benieuwd en hopen dat hij in één keer zal slagen. Van de 30 verplichte rijlessen zal hij er inmiddels ook al zo'n beetje de helft hebben gehad, dus misschien nog een rijbewijs voor de zomer??

Jay heeft wel nog problemen op school, of hij overgaat?? Ik hoop het wel, maar dan is het meer vanwege z'n lengte en leeftijd en zal het het volgend jaar extra moeilijk krijgen. Hij heeft een aantal sessies bij een psychologe gehad, waaruit toch wel duidelijk is gebleken dat hij behoorlijke concentratie-problemen heeft. Zij heeft een aantal richtlijnen voor school gegeven, in de hoop (mits de school deze opvolgt) dat het hem dan wat makkelijker af zal gaan. Zo mag hij niet meer dan 3 dagen per week huiswerk mee krijgen, als hij na zo'n half uurtje in de klas lijkt af te dwalen, moet hij de mogelijkheid krijgen even wat anders te doen en ook zou het beter zijn als voor hem een test in (bijv.) 3en wordt gegeven, want onder stress is z'n concentratie echt nul. We wachten af, misschien helpt dit hem. Gelukkig gaat hij nog met redelijk plezier naar school.
Vlak voor de paasvakantie heeft hij weer een uitvoering gehad van z'n gitaarles, waaronder zowaar een solo, hier wat foto's en 2 filmpjes (uiteraard weer de camera vergeten, dus gemaakt met m'n telefoontoestel, maar toch wel redelijk te volgen…).

Afb0322  Afb0323

En 2 filmpjes:

   

 

Uiteraard is Jay inmiddels 14 geworden. Opa en oma van Zwol waren ook weer voor 2 weekjes over vanuit Spanje, voor hem dus een gezellig dagje. Hij wilde dit jaar graag Karten, en dat kan, hier niet ver vandaan in Sto. André. Het was die dag heerlijk weer. We zijn in de namiddag erheen gegaan, mijn schoonouders heerlijk op het terras in het zonnetje en wij gekart (ik een kwartiertje, de heren een half uur). Iedereen genoot volop en het is voor herhaling vatbaar.
Ruud en Nick lagen hevig in strijd, helaas was daadwerkelijk de ene kart gewoon iets sneller dan de andere, maar toch spannend en Jay (voor hem natuurlijk de eerste keer achter het stuur van iets anders dan een fiets) liet zich niet opjutten, ging gewoon heerlijk in z'n eigen tempo en had het zichtbaar naar z'n zin.

SDC10842  SDC10844

SDC10843  SDC10845

Afb0328  Afb0330

Afb0331  Afb0332

Na het kartfestijn nog even heerlijk gegeten in Sto. André en toen weer terug naar huis. Geslaagde dag!

Afgelopen weekend was natuurlijk paasweekend, wat nu ook nog samenviel met 25 april (Dè feestdag in Portugal). Dit jaar hebben we het vuurwerk in Odemira maar een keertje overgeslagen, op zondagmiddag waren we al in Milfontes, waar dit weekend de jaarlijkse toeristenmarkt was. Allerlei kraampjes met bedrijven die iets in toerisme doen of gewoon iets leuks te bieden hebben en verder een tent met allerlei horeca standjes voor de hapjes en de drankjes. Die middag zou m'n vader optreden met z'n koor (ja, hij zingt zowaar alweer een tijdje in een koor) en dus hadden we afgesproken ook Ron en Gaby daar te treffen en dan na het optreden ergens wat te gaan eten. Hebben we dus gedaan en was erg gezellig. Zoiets moeten we ook 's zomers maar eens vaker doen, dan is Milfontes toch best een leuk plaatsje. Woon je zo dichtbij en doe je dit soort dingen toch te weinig…

Als laatste wil ik mijn tante Carla nog even bedanken… Afgelopen weekend is Ruud daar begonnen aan z'n geplande klus en op zaterdagochtend zou er een shov
el heen gaan om de oude oven en een kamer met de grond gelijk te maken. Nadat de oven voor zo'n 3/4 was weggegraven, zagen Ruud en Jay (die ook even mee was) iets bewegen en jawel; 3 kleine krummeltjes… DUS… heb ik weer 3 katjes in huis!!!!

Ze zijn schattig, maar we kunnen ze echt niet houden, dus we hopen snel een goed nieuw tehuis voor ze te vinden. IEMAND???

SDC10849

Afloop hoop ik spoedig te kunnen berichten!

Groeten…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s