Jeetje, alweer bijna 3 maanden voorbij…

Schaam, schaam, alweer 3 maanden voorbij gevlogen!
Tja, ik zal weten dat ik nu bij ReMax werk! Druk, druk, druk!! Wel inmiddels m'n eerste grondstuk verkocht! Aan engelsen, een grondstuk met 2 zeer oude huizen erop en het leuke is dat Ruud ze waarschijnlijk mag gaan renoveren!! Twee vliegen in één klap.

Vendido1

Ik moet zeggen dat ik het wel erg leuk vind, heb inmiddels ook nog een 4-daagse cursus in Lissabon achter de rug (dan is het toch wel erg handig dat mijn ouders daar nog een apartementje hebben, hoef ik daarvoor niets te regelen). Was erg leerzaam en m'n portugees gaat na zo'n event ook met sprongen vooruit.

Goed even in sneltreinvaart de afgelopen maanden:
Toen Jay naar nederland ging was zijn favoriete poes zwanger. We hadden haar van de pil afgehaald en besloten tot zwangerschap, omdat ze haaruitval had en helemaal kaal werd en wij het vermoeden hadden dat d'r hormoonhuishouding van slag was. Wat ook zo was, want ze ziet er nu weer prachtig uit en we zullen haar dan nu ook laten steraliseren. Zij is bevallen op 20 juni van 3 schattige kleintjes,
2 poesjes en 1 katertje.

Afb0105  Afb0109  Afb0111

Jay is natuurlijk van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden en de eerste paar weken was er toch niet veel aan te beleven. Op het moment dat hij weer terug was, begonnen ze net leuk te worden. Echt zo schattig, drie van die krummels die door het huis rennen! Maar goed, we hebben er al 4, dus we zouden een nieuw huis voor deze 3 zoeken. Op zondag de 19de september hadden we (Jay en ik) ze meegenomen naar de markt en na afloop waren de 2 dametjes ondergebracht en kwamen we weer thuis met nr. 3. Dit was het katertje en al vanaf het begin favoriet van de heren des huizes, goed dus jullie begrijpen het al: Nu hebben we er 5! Tommy mag blijven…

SDC10302  Afb0144  Afb0142
Voor de honden niet bang!                              Tommy…

Eind juli was Leonard ook nog even 10 dagen over met 2 vrienden. Was ook weer leuk hen even te zien. We hadden Leonard in nederland natuurlijk al even opgezocht (Ruud had zijn huis tenslotte nog niet "af" gezien), maar hier hebben we nog een paar gezellige avondjes gehad. Uiteraard even lekker uiteten geweest ter afsluiting. Wat hij net mistte, ze vlogen op vrijdag weer terug, was het weekend van de Tascinhas. Hét dorpsfeest waarbij allerlei lekkers te halen valt bij diverse standjes, tafels in het midden en (veel te harde) muziek,
maar met alle bekenden toch elk jaar weer gezellig…

Afb0121  Afb0122  Afb0126

Op zondag had mijn vader, met het koor waar hij tegenwoordig mee zingt, ook een uitvoering op de Tascinhas, maar natuurlijk stond voor deze uitvoering het geluid weer veel te zacht…

In september zijn dan eindelijk de scholen weer begonnen. De jongens waren er ook wel weer aan toe en gaan dan ook weer vol goede moed naar school. Nick is inmiddels ook begonnen met rijlessen. Althans eerst theorie, 31 lessen!! Is hier verplicht. Je kunt dus niet zelf leren en dan gewoon gaan voor het examen, nee 31 lessen van 1 uur en vervolgens 32 verplichte rijlessen. Je vraagt je werkelijk af hoe het komt dat de portugesen nog niet rijden kunnen! Portugal heeft nog steeds de meeste verkeersdoden van Europa! En mocht je niet in 1 keer slagen voor je theorie? Weer 31 lessen! Een vriend van Nick is al 3 keer gezakt en heeft dus al meer dan 90 uur theorie gehad! Ik weet niet of ik daar ooit bij in de auto zou willen stappen. Maar goed, één ding scheelt, het hele pakket (31x theorie, 32x praktijk en het examen) kost maar €600,- en daarvoor wordt Nick ook nog op dinsdag en donderdag met een busje opgehaald voor de theorielessen in Milfontes! Ook mag hij binnenkort starten met de praktijklessen, daarvoor hoeft hij niet eerst z'n theorie gehaald te hebben.

Nick is dus inmiddels 18 geworden, 18 september wel te verstaan. Mijn schoonouders waren voor die gelegenheid ook weer in Portugal, alleen was meneer zelf niet thuis… Hij had, samen met een vriend die ook 18 is geworden dit jaar, een groot feest op die zaterdag, dus ach, hij had een goed reden om er niet te zijn.
Die zaterdagavond zijn wij toen maar met z'n vijven naar Aljustrel gegaan, waar het jaarlijkse renaissance-festival weer werd gehouden. Alles in middeleeuwse stijl, erg leuk opgezet.

Afb0152    Afb0154

Op zondag mocht Nick dan de kaarsjes op de taart uitblazen…

Afb0157  Afb0158

Goed, alweer 18 dus!! Nu op zoek naar een piercing-shop…
Sinds z'n zestiende wil Nick al graag een tong-piercing, maar dat mocht pas van ons als hij 18 zou zijn, dus dat was het eerste wat nu moest gebeuren. Hij moest wel op zoek naar een goede shop, het liefst in de Algarve of Lissabon, waar veel inloop is en hopelijk wat meer ervaring. In Albufeira bleek een nederlandse tattoo-shop, al 10 jaar, te zitten, wel zo handig in onze eigen taal.

Afgelopen zaterdag gingen we op pad. Vanwege mijn werkzaamheden bij ReMax, moet ik nu ook af en toe klanten mee op pad nemen. Mijn SEAT is een twee-zitter, en ligt nogal laag bij de grond, en de Opel is Ruud z'n vuilnisbak, dus hebben we besloten er een (tweedehands) auto bij te kopen; wat fatsoenlijks voor met z'n allen. We zijn erg gecharmeerd van de Jeep Grand Cherokee…
Voor deze zaterdag hadden we wat auto-bezichtigingen gepland en konden dus Nick z'n piercing mooi combineren…
De teleurstelling was dan ook inmens toen bleek dat z'n tongriem te ver naar voren zat en dus een tongpiercing niet mogelijk was!! Twee jaar wachten en dan nu dit, hij was natuurlijk erg overstuur (wij waren natuurlijk stiekem wel een beetje happy…). Gelukkig is de teleurstelling inmiddels wel gezakt en ziet hij ook wel in dat de piercing verder naar voren plaatsen toch ook echt geen optie is i.v.m. beschadiging van de tanden. Hij heeft nu besloten te gaan voor een (of twee) piercing(s) in de wenkbrauw.
Aangezien een vrouw, waarvan we de Jeep hadden bekeken en een bod hadden gedaan, dit bod afgelopen maandag toch geaccepteerd heeft, moeten we binnenkort weer naar het zuiden en kunnen we het weer mooi combineren.

Ruud is momenteel ook weer volop aan het werk en met het zicht op de renovatie van dat huis voor die engelsen, heeft hij soweiso werk tot midden volgend jaar… Erg prettig vooruitzicht allemaal, vandaar dat we ons ook een derde auto kunnen permiteren. Eerst dachten we eraan de Seat dan te verkopen, maar aangezien het bezit van een auto hier bijna niets kost, houden we die er toch maar naast. Even een voorbeeld: Voor zo'n Jeep betaal je in Nederland ca. 500€ wegenbelasting per 3 maanden, hier ca. 130€ per jaar!!
Ook is de Seat voor Nick straks natuurlijk prettig. Plus dat ik het fijn vind dat dit een twee-zitter is, en hij dus nooit stoer kan doen met veel vrienden in de auto!

Goed, alles weer op schrift gezet! Kijken hoelang het nu gaat duren, voor ik weer voor het volgende verhaal ga zitten…, hopelijk iets minder lang. Tot dan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s