Vreselijk saai weer!!

Terwijl het behoorlijk koud in Nederland is, is het hier vreselijk nat, al weken! Vandaag is het weer zo’n druil-dag. De regen komt de hele dag al continu, en dan weer even met bakken, uit de hemel. Echt een dag om voor de tv te hangen of even het web-log bij te werken!
Als ik de sneeuw en het schaatsen in Nederland op tv zie, moet ik toegeven wel even een beetje heimwee gevoel te krijgen. Vooral ook rond de kerst; een witte kerst…, hoe meer kerstgevoel kun je krijgen? Hier dus "zero", met de lammetjes dartelend in de wei!! Maar goed, dat gevoel van heimwee gaat bij de gedachte aan gladheid en vieze grijze drap ook wel weer snel voorbij. Zoals gezegd, hier regent het dus al weken en ook hier is het koud. In december hebben we al wat keertjes nachtvorst gehad en ook enkele behoorlijk koude dagen. Eén keer stond onze buiten-thermometer
(die hangt dus onder ons afdak, tegen het huis aan, waar de kachel brandde en het zo’n 22° was) op 0,5°
en dat was gewoon overdag!
We hebben de afgelopen weken dan ook heel
wat uurtjes binnen voor de tv en computer
doorgebracht, er is gewoon geen lol aan zo. Ons land is momenteel ook behoorlijk drassig, rubber laarzen zijn geen overbodige luxe.

Goed, dan om even ons vorige verhaal te vervolgen;
We zijn dus naar de Algarve geweest voor een nieuwe bank. Geslaagd! We hebben er één gevonden en
besteld en als alles goed gaat komt ie eind januari!
Heel blij, dus.

Vlak voor de kerstvakantie had Jay een uitvoering van muziek in het theater/bioscoop van Odemira. Jay heeft nu nogal uitgebreid muziekles op school en tevens gitaarles (zie vorige log) en mocht nu laten zien wat er tot nu toe geleerd was. Hij deed al best aardig!

Sdc10018 Sdc10023

Kerst hebben we lekker rustig en sober gevierd. Ik had "Arroz de Pato" gemaakt, een typisch portugees gerecht, eigenlijk gewoon "Rijst met Eend", vooral de jongens zijn hier erg dol op. Dat hebben we vervolgens heerlijk genuttigd bij mijn ouders thuis. Mijn moeder had de soep en toetjes gemaakt. Gewoon rustig met z’n zessen. Tweede kerstdag kennen ze hier niet, was dan ook een saaie hangdag (regen…).
Op 27 december arriveerden mijn schoonouders hier, vanuit (ook een nat) Spanje om de jaarwisseling hier te vieren, en ook omdat de jongens nu natuurlijk nog vakantie hadden. Omdat het natuurlijk met dit weer erg saai is, geen leuke uitjes en terrasjes pikken, zijn we de 30ste naar een groot winkelcentrum ‘Almada’, vlak voor Lissabon gegaan (Ruud niet, die bleef liever thuis), waar we ons prima vermaakt hebben die dag. De jongens wat nieuwe kleren gekregen en Jay van z’n eigen geld een nieuwe mobiele telefoon gekocht.
Oudejaarsavond was ook dit jaar rustig maar gezellig. Met m’n schoonouders dus en ook Ron en Gaby waren hier. Om 23.00 uur vielen ook mijn ouders nog even binnen en dus konden we om 0.00 uur met z’n allen even het glas heffen.

Hier is Gaby een chorizo-worst aan het verhitten op de portugese manier, heerlijk, zeker het proberen waard!!

Sdc10030 Sdc10032

Nick had die avond een feest in Milfontes en zou daar ook blijven tot de volgende dag. Hij heeft ook een leuke avond gehad en heeft van het vuurwerk in Milfontes kunnen genieten. Ook was in de verte het vuurwerk
van Sines te zien, misschien toch eens een idee
voor een volgend jaar.

Inmiddels zijn mijn schoonouders weer terug naar Benidorm en is het gewone leven weer begonnen, maar wel met een leuke afsluiting afgelopen zaterdag. Ruud wist dat Ajax in de Algarve zou zijn voor wat oefenwedstrijden en afgelopen zaterdag was er dan ook een wedstrijd tussen Ajax en Ajax1 (van de zaterdag) in Ferreiras, dat ligt naast Albufeira. Voor Jay natuurlijk een fantastische kans om de jongens in actie te zien en wat handtekeningen te bemachtigen. Het was een mooie dag, zowaar met een zonnetje, wel wat koud, maar verder perfect. Geen entreekosten en een handje vol (nederlandse) toeschouwers. Helemaal te gek! Hij heeft handtekeningen van een aantal spelers (van Stekelenburg, Emanuelson, v.d.Wiel, Jol en uiteraard van Suarez!) gekregen en is ook met ze op de foto gegaan, zijn dag kon dus niet meer stuk!

Ajax Ajax2

Vst Emanuelson

Suares2 Jol

Jay helemaal gelukkig!!

Dan rest mij nog om een ieder die ik vergeten ben de beste wensen de geven voor 2010 en maak er wat van!

Tot het volgende log…

Advertenties

2 thoughts on “Vreselijk saai weer!!

  1. Heee Zwolletjes,

    Jullie ook nog de allerbeste wensen voor 2010!!!!! Kreeg je kaar(s)tje laat binnen, maar je hebt er weer wat leuks van weten te maken, bedankt. Hier inderdaad alles wit, maar inmiddels smelt het weer aardig weg. Jammer, want wij hebben er redelijk veel lol van gehad. Roslaie is helemaal gelukkig op de slee en met Stan heb ik vorig weekeinde heerlijk geschaatst in Wilnis. Jammer dat het bij jullie allemaal als regen naar beneden komt, want het zag er hier prachtig uit. Verder gaat het hier zijn gangetje en is Stan weer naar school. Rosalie groeit als kool en wordt al een hele dame met haar poppenwagen en “meiden” dingen. Leuk dat Ajax even op bezoek was, dat was wel even genieten voor Jay. Ik mail je binnenkort even uitgebreid met alle updates, maar wilde jullie alvast even het allerbeste wensen voor 2010.

    Heel veel liefs van ons, xx Sandra, Stan en Rosalie

  2. Hoy fam.Misschien weet je niet eens meer wie ik ben nl.de moeder van Martin. Die is inmiddels vader geworden van een zoon, zijn naam is Moudiwa.Martin’s vriendin komt nl. uit Zimbabwe. Op dit moment zijn ze daar naartoe. Ik weet niet of je nog contact met hem heeft maar ik zat toevallig even op jullie site te kijken en dacht,laat ik eens reageren. Martin woont in Hoofddorp. Hans en ik wonen al 5 jaar in de Horn, daar hebben we een woonark gekocht met een prachtig uitzicht op de weilanden. Wat fijn dat het goed gaat met jullie en misschien tot wederhoren. Vriendelijke groeten van Hans en Nelie van Golen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s