Juli en Augustus…

Allereerst, het is momenteel toch hier ook echt heet en dat al zeker een week! We blijven zoveel mogelijk binnen onder de ven en doen zo min mogelijk! Gelukkig ziet het er naar uit dat het volgende week weer wat koeler gaat worden. We kunnen nu helaas niet de boel eerder inpakken en weer naar huis gaan (zie vorige log over onze vakantie…). Maar goed, zoals gezegd, binnen is het redelijk te doen.

Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen maand…
Tim is weer op visite geweest! Echt nog even een last-minute! Helemaal alleen met het vliegtuig, best spannend natuurlijk. En weer waren het 10 fantastische dagen, vooral voor Jay. Op vrijdag aangekomen, op zaterdag al meteen het dorpsfeest de ‘Tascinhas’. Stel je daar niet zo heel veel van voor, maar toch. Op het plein voor het gemeentehuis staan lange tafels opgesteld met eromheen allemaal stalletjes met lekker eten en drinken en sommige met andere koopwaar. Iedereen schuift lekker aan en dus gewoon gezellig. Later ook nog typisch oubollige portugese live-muziek, natuurlijk veeeel te hard, waarop volop gedanst wordt. Het wordt altijd laat, maar gelukkig is het op loopafstand (heen slechts 5 min., terug toch vaak, door alle drank, wel een kwartier…).

Sdc10051 Sdc10057

Sdc10056 Sdc10058

In de week dat Tim hier dus was, zijn we nog een keertje naar het strand geweest en zijn we naar het Safari-park ‘Badoca Parque’, nabij Santiago de Caçem, geweest. Jay was hier al een keertje met schoolreis geweest, maar zelf had ik het nog niet gezien. Leuk park. Met een karretje ga je het terrein over, tussen de dieren. Verder zijn er nog wat apies te zien, is er een speeltuin en een wild-waterbaan, welke het ook hier helaas niet deed die dag(!).
Maar zeker een geslaagde dag.

Sdc12968 Sdc12973

Sdc12970 Sdc12976

We zijn voor onze vakantie begonnen aan de bouw van een buitenkeuken. Rustig aan, tussen Ruud z’n klussen door. Maar omdat we een BBQ-feestje bij ons thuis in de planning hadden, vonden we het wel zo leuk als deze, in ieder geval voor het grootste gedeelte aan de zichtkant, klaar zou zijn. We zijn er dan ook aardig druk meegeweest en het was dan ook aardig gelukt. Dus de zaterdag een week na het dorpsfeest, hadden we hier een man of 20/25 over de vloer, voornamelijk nederlanders, en een big op de knoei!

Sdc12988 Sdc12990

Sdc12985  Sdc12995

Sdc12993 Sdc12994

Op maandag vertrok Tim weer vanaf Faro, maar omdat z’n vliegtuig pas om 18.30u vertrok, konden we er nog mooi een dagje
Algarve van maken.
Eerst even naar het zuidelijkste puntje; Cabo de São Vincente

Sdc12997 Sdc13000

Nog even een stop bij de jaarlijkse zandkastelen in Pêra, Algarve.

Sdc13010 Sdc13013

En toen het afscheid op het vliegveld; Tot volgend jaar!
Ja, dat is natuurlijk al afgesproken, alleen gaat dan Jay waarschijnlijk naar Nederland…

Sdc13015 Sdc13020

Sindsdien is de rust weer zo’n beetje teruggekeerd hier. De meeste nederlandse vakantiegangers zijn ook weer huiswaarts gekeerd en ook mijn ouders zijn de komende weken weer even in Nederland. Ons gastenverblijf is gedurende augustus ook mooi verhuurd geweest, morgen vertrekken de laatste gasten. Ook het verblijf van m’n ouders is de komende weken nog vol. Toch weer een lekker extra centje, in deze maanden liggen de verkopen van de spiegeltjes altijd zo goed als stil, dat trek pas na september weer aan.

Tot het volgende bericht maar weer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s