De afgelopen weken in sneltreinvaart…

Even een snelle update sinds de laatste berichten op 20 april.
Dinsdag en ook woensdag is Jay nog thuisgebleven. Leek ons wel zo verstandig, want na zo’n avontuur en 2 dagen van bijna niets eten was hij toch nog erg slapjes. Donderdag is hij weer naar school gegaan en inmiddels is hij weer helemaal de oude!
Die week moesten Ruud en ik wel schilderen in Juncalinho, maar met z’n laptop en nintendoDS mee, kwam Jay ook daar de dagen wel door.
Inmiddels zijn Carla en Geert hier alweer zo’n 1,5 week en hun nieuwe stulpje aan het inrichten… en uiteraard waren ze zéér tevreden met de werkzaamheden (had natuurlijk ook niet anders verwacht).

Dsc0068 Dsc0069

23 April: ben ik 40 geworden; gaat het leven dan nu echt beginnen? Lekker helemaal niets aan gedaan! Mijn ouders zijn uiteraard ’s avonds langs gekomen en zijn we met z’n allen lekker uit eten geweest en de volgende dag is Gaby even op de koffie geweest, that’s it! Heerlijk!

Nacht 24/25 April: 25 april is hier in Portugal een grote feestdag, ze vieren dan het einde van de revolutie. Dit gaat altijd gepaard met groot vuurwerk om 0.00 uur. We zouden dit jaar eens gaan kijken in Sines, maar dat is er niet van gekomen en zijn we dus gewoon maar weer naar Odemira gegaan, ach, hoe dan ook, het is altijd weer spectaculair… Hugo (vriendje Jay) en Soraia (vriendin Nick) waren ook mee, dus iedereen heeft zich wel weer vermaakt.
Ik heb wat foto’s gemaakt van het vuurwerk, dat ziet er zo natuulijk niet uit, maar geeft toch even een leuke indruk.

Dsc0070 Dsc0074

Dsc0079 Dsc0082

25 April: Telefoontje uit nederland, van de ouders van een vroeger (beste) vriendje van Jay, Tim, ze wilden of in mei nog of anders in juli hierheen komen en of Jay dan ook vrij zou zijn. Ze hadden het Tim al zo lang beloofd, het moest er nu maar eens van gaan komen. ’s Avonds kreeg ik al meteen een mailtje met hun reisschema; ze zouden 1 mei ’s avonds in Lissabon aankomen en op 2 mei bij ons zijn!
Toen Jay het hoorde de volgende dag, was het huis te klein. Fantastisch vond hij het! Meteen op school gevraagd (Jay heeft nu geen vakantie helaas, hij had al 2 weken met de paas gehad) of hij in die week dan misschien toch een paar daagjes mocht spijbelen en dat mocht gelukkig! Dus nu wachten op zaterdag 2 mei.

29 April: Mijn moeder werd 65! Ja, echt een jubileum jaar dit jaar, want onze vriendin Gaby wordt straks in Augustus 50… Lekker met z’n allen op de koffie. Was nog een drukte ook; Ron en Gaby, Carla en Geert, Thijs en Navino (vriend van m’n ouders) en Ruud en ik dus. Aan taarten geen gebrek; mijn moeder’s vruchtentaart, mijn vader’s appeltaart en Gaby had een lekkere cake gebakken, geen dag voor strenge lijn-plannen dus!

Dsc0084  Dsc0085

2 Mei: Hè, hè, eindelijk, om 12.30uur arriveert Tim hier met z’n ouders! De draad is direct weer opgepikt, alsof ze elkaar nog dagelijks zien! En dat terwijl ze al die tijd eigenlijk geen enkel  contact meer hebben gehad, behalve een paar dagen, 2 jaar terug in augustus. Zo leuk! Met Tim z’n ouders, Ingrid en John, klikt het ook erg goed, dus het is erg gezellig. Jay laat natuurlijk alles dan ook vol trots zien! Vandaag is Tim zelfs met Jay mee naar school, we zijn benieuwd hoe laat hij opgehaald wil worden of dat hij het toch tot 17.30 (!) uur vol gaat houden. Ze blijven nog tot zondag de 10de, dus ze hebben nog een aantal dagen en treffen het, voor wat betreft het weer, erg goed. ERRUG warm!! Zo is het zelfs hartje zomer zelden. Heerlijk!

Dsc0091  Dsc0093

Eergister zijn we even naar de rivier geweest, bij de boothelling. Daar is het zo stil! Alleen het geluid van enkele insekten… Jack heeft toen even voor het eerst echt kunnen zwemmen, en dat vond hij heerlijk! En goed voor z’n heupen!

Dsc0088 Dsc0089

Tot gauw weer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s