Het ziekenhuis van binnen…

Gisteren hadden wij onze eerste ervaring met de binnenkant van het ziekenhuis in Santiago de Cácem…
Jay was al sinds de ochtend ziek. Hij klaagde over buikpijn. Toen het in de middag nog steeds niet minder was geworden en hij er echt als een vaatdoek uitzag gingen we toch aan een wat ernstigere situatie denken. Hij had al een paar keer overgegeven (er kwam niets uit, want gegeten had hij niet, heel erg vervelend dus!), had geen koorts, maar wijzen naar z’n buik was al genoeg om hem te laten kermen en dus dachten we aan een blindedarm ontsteking… Dan maar naar de eerste hulp in het ziekenhuis.
Het dichtsbijzijnde ziekenhuis is in Santiago de Cácem, ongeveer 45 min. rijden, dus wel iets verder dan het AMC in het verleden, maar goed te doen. Ron had helaas geen dienst die dag, maar de andere artsen weten vast ook wel wat ze doen… Alle blindedarm symtonen waren er en ook na bloed- en urineonderzoek bleek er wel een aanwijzing voor een infectie. Jay moest een nachtje blijven ter observatie, kreeg een infuus en een shot paracetamol. Er werd nog even gesproken over een overplaatsing naar het ziekenhuis in Sétubal (ongeveer nog eens een uur verder), omdat er hier geen kinderafdeling is, maar vanwege het late tijdstip (inmiddels al rond 0.00 uur) werd daar toch nog maar even vanaf gezien. Ruud is bij Jay in het ziekenhuis gebleven en heeft de nacht doorgebracht op een (niet al te confortabele) ligstoel en ik ben naar huis gegaan om ervoor te zorgen dat de volgende ochtend Nick ook weer op tijd z’n bed uit zou komen voor de nieuwe schooldag.
Gelukkig kreeg ik om 8.00 uur vanochtend een telefoontje dat ze weer opgehaald konden worden, het bleek allemaal mee te vallen. Blindedarm was het niet, waarschijnlijk was het Gastritis, een ontsteking van het maagslijmvlies. Hoe hij daaraan is gekomen weten we ook niet, maar gelukkig is het nu zo goed als over!
Nou ja, beter zo dan ernstigere dingen! Vandaag nog even uitzieken en waarschijnlijk morgen weer naar school!

Nog even een leuk berichtje; Het eerste van onze 2 zwangere konijnen is bevallen van, zoals het er nu naar uitziet, 6-7 kleintjes!
Binnenkort foto’s…

Hier ook nog een paar foto’s van de volderingen van het huis
van Geert en Carla…

Img_0414 Img_0422

We zijn nu bezig met schilderen, dus als ze komen deze vrijdag is het als het goed is klaar om bewoond te worden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s