Jay is (bijna) jarig!

Helaas is het weer vandaag iets minder. Frisjes, veel wind en zelfs wat regen. Afgelopen nacht heeft het zelfs flink geregend. Maar goed, vandaag vieren we vast Jay z’n verjaardag.
Dinsdag as. de 14de wordt hij alweer 12!
We vieren het vandaag, omdat hij dinsdag natuurlijk weer naar school moet. Alle opa’s en oma’s zijn weer hier, dus heel gezellig.
Lekker met z’n allen kip eten straks, van de BBQ.
De eerste kadootjes heeft hij al ontvangen. Toen hij vorige week met mijn schoonouders mee naar de Algarve is geweest, heeft hij al een mooi nieuw horloge mogen uitzoeken en van ons heeft hij vandaag alvast z’n nieuwe fiets gehad. Hij is er helemaal gelukkig mee!

Gisteren op hemelvaartsdag waren mijn ouders uitgenodigd om bij een cafeetje in Monte de Estrada te komen genieten van de traditionele "Asorda", een heldere kervelsoep, rijk gevuld met brood, gepocheerde eieren en bacaljauw (kabeljauw). Samen met Gaby (die toevallig bij ons langskwam voor een bakkie koffie, net op het moment dat wij klaarstonden om weg te gaan) zijn we daar ook heen gegaan.
Monte de Estrada is het dorpje waar het huisje van mijn tante staat (zie eerdere verslagen). Mijn ouders waren daar de dag daarvoor wezen kijken naar de vorderingen van de renovatie en toen bij dit cafeetje even wat gaan eten en kregen toen dus de uitnodiging.
In een zijkamer van het café stonden op een grote tafel enkele grote traditionele bakken gevuld met de soep en grote schalen brood. Het café was goed gevuld met de plaatselijke bevolking en iedereen nam het er lekker van. Vooral goed zoeken naar een gepocheerd ei, want die wil iedereen natuurlijk!

Dsc0060 Dsc0063

Dsc0064 Dsc0067

Heerlijke soep! Zelfs 2x gehaald! Was ook erg leuk om mee te maken, zo’n traditie in een klein dorpje waar iedereen, iedereen kent.
Onze familie was er ook al geheel bekend, want de tante van de eigenaresse van het cafeetje was de buurvrouw van mijn tante en Ruud kwam tijdens zijn werkzaamheden ook al regelmatig even lunchen in dit café, net als trouwens mijn tante met haar vriend als zij in portugal zijn. En zo wist iedereen dus eigenlijk ook al wie wij waren!

Hier zijn ook weer wat foto’s van de renovatie-vorderingen…

Afbeelding_027 Img_0410_2

Wordt al wat hè! Het is inmiddels bijna klaar!
U wordt op de hoogte gehouden…

Tot gauw!

Advertenties

One thought on “Jay is (bijna) jarig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s