Onze auto is er weer!!!

Onze auto is er weer?? Hoezo? Wat was daarmee dan?
Het zit zo:

Half januari waren we in Sines voor de keuring van de Opel Campo van Ruud. Deze had al in december gekeurd moeten worden, maar dan is het altijd zo achterlijk druk (hier loop je gewoon nog binnen, je kunt geen afspraak maken, maar de keuring zelf is dan ook in zo’n 10/15 min. geklaard),  dat we dat maar even voorruit geschoven hadden.
Tijdens de remtest bij de keuring, sprong de remleiding (!!), dus…, uiteraard afgekeurd. Geen ramp, de keuring zelf kost € 27,12 en voor ca. € 6,- mag je ‘m binnen een maand laten herkeuren… We brachten de auto direct naar de dichtsbijzijnde garage en hoopte eigenlijk nog diezelfde middag voor de herkeuring te kunnen gaan. Het was inmiddels lunchtijd, dus samen met mijn schoonouders, die toen dus nog hier waren, en die ochtend naar de markt in St. André waren (wat eigenlijk ook onze volgende bestemming had moeten zijn), zijn we lekker even wat gaan eten in Sines. Na afloop brachten pa en ma ons weer naar de auto en zij gingen vast naar huis. Maar…., het liep wat anders….

Tijdens het willen verwijderen van de leiding brak er een stuk af, wat in de loop der jaren natuurlijk flink vastgeroest was, logisch, dus zag het ernaaruit dat dit onderdeel helaas besteld moest gaan worden, in Duitsland, en dus zou het die middag niet meer lukken. Gelukkig waren ook Gaby en Rens naar de markt en zij waren net op de terugreis en konden dus mooi even bij Sines afslaan om ons op te halen en mee naar São Luís te nemen. Een gelukje bij een ongelukje.

En toen begon het….

Na een week; "Nee, de onderdelen zijn er nog niet, misschien morgen". De volgende dag: "…nee, misschien morgen…". Na zo’n week of 3; "Ja, de onderdelen zijn er, maar er zijn geen werknemers: ziek". Paar dagen later; "Onderdelen?? Nee, die zijn er nog niet, misschien morgen" Enz, enz. Na ongeveer een maand, dus de goedkope herkeuring zat er niet meer in…; "Ja, de onderdelen waren er, maar waren de verkeerde, dus moesten opnieuw besteld worden…" Goed, zo bleef het dus doorgaan, elke keer "morgen, morgen". Ruud is dan ook een paar keer aardig boos geworden, je kan toch maar niet steeds "morgen" blijven zeggen, al 5/6 weken lang! En zij ons bellen?? Dat dacht ik niet, wij moesten steeds weer in de telefoon klimmen!
We hebben zelfs het bedrijf in Sétubal gesproken, waar de bestellingen gedaan worden en weer binnenkomen, dat was eind februari, het onderdeel zou dus al ruim onderweg moeten zijn geweest, en daar meldden ze dat zij pas de aanvraag voor de bestelling van het onderdeel op de 18de van die maand hadden gekregen??!! Wie spreekt hier nou de waarheid?? Om gek van te worden!!
Bij toeval sprak Ruud onze plaatselijke automonteur Louis en die zei meteen: "Ja maar luister, dat soort onderdelen moet je gewoon even in en aan elkaar lassen en niet bestellen!"
Dus, nadat de belofte dat ze ons zouden bellen de volgende dag met meer informatie, weer niet werd nagekomen, besloten we om op zaterdag 28-2 de auto uit Sines weg te halen en naar São Luís te laten brengen op een aanhanger en dus, zo gezegd, zo gedaan!
En… gister heeft Ruud hem weer mee naar huis mogen nemen, goedgekeurd en wel!!! Het desbetreffende onderdeel bleek helemaal niet eens besteld te kunnen worden! Is een onderdeel wat gewoon gefabriceert dient te worden ofzo! Waarschijnlijk zijn we nu met € 200,- (incl. de herkeuring enz.) ook vast een stuk goedkoper uit dan dat het bij die andere garage zou zijn geweest.

Ruud is inmiddels begonnen met de renovatie van het huis van Geert en Carla (zie berichtje van 10 augustus 2008). Het vlot gelukkig goed volgens plan. Het zal voor Geert wel even schrikken geweest zijn bij het zien van de eerste foto’s. Maar ja, wil je iets moois maken, zal er eerst gesloopt moeten worden…

Even ter herinnering deze, zo was het:

Geert Geert2

Zo ziet het er nu eventjes uit:

Geert5 Geert8

Gaat allemaal goed komen!!

Helaas ook nog wat minder leuk nieuws; Onze Jack heeft nu al last van HD, wat zich normaal pas op veel oudere leeftijd (8/9) zou moeten openbaren. We hadden al het vermoeden dat hij wat pijn had, vooral bij het opstaan, en dus hebben we voor alle zekerheid een röntgen-foto laten maken in een dieren-hospital in Santiago. Het kon tenslotte ook met de groei ofzo te maken kunnen hebben. Maar helaas is ons vermoeden dus bevestigd en heeft hij nu al HD. Voorlopig heeft hij een voedings-supplement en wat andere medicijnen, want voor een operatie is hij nu sowieso nog te jong. We moeten ook nog even wachten op het oordeel van de specialist en wat zijn mening is voor een oplossing voor de lange termijn. Echt hoopvol is het niet. Helaas is een heup-vervangende operatie voor ons echt iets te duur (op het internet praten ze over ca. € 2.500,- per heup…), maar misschien kunnen we het hem ook wel met medicijnen zo aangenaam mogelijk maken. Op dit moment gaat het goed, we wachten dus maar af…

Het zonnetje schijnt momenteel weer heerlijk, het begint echt weer zomer te worden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s