Carnaval…

Het is carnaval!
Niet dat we daar nou echt iets aan doen, maar hier wordt het toch wel gevierd met een plaatselijke optocht enzo. Natuurlijk zijn er in het zuiden echt grote optochten, maar zoals ik al zei, doen we er zelf niet echt iets aan, we hebben er ook niks mee (noord-hollanders hè) en dus gaan we ook niet een eind rijden voor zoiets.
Jay had vanuit school afgelopen vrijdag al een optocht. Gelukkig was het dit jaar mooi weer. De afgelopen twee jaar liepen de kinderen in de regen en het is al zo’n trieste bedoeling. Vanuit het schooltje hier in São Luís begint dan om ca. 10.30 uur een optochtje, maar behalve enkele moeders, enthousiaste oma’s en een verdwaalde passant, die toevallig boodschappen aan het doen is, zijn er niet erg veel toeschouwers te bekennen. Ik snap niet dat ze kinderen niet in de "grote" dorpsoptocht mee laten lopen, maar dat zal wel om één of andere reden te lastig zijn om zo’n extra dag in te plannen.

Dsc0036 Dsc0038
Vertrek vanaf de school                                 Jay

Dsc0044 Dsc0045
De hoofdstraat                                       Groepsfoto

Goed, op zondag is dan de dorpsoptocht, stelt natuurlijk ook niet echt veel voor, maar ach, er is veel volk op de been en het gaat om de gezelligheid. De stoet trekt 2 maal het dorp rond en dan vertrekt het publiek weer naar huis en wij (nederlanders) gaan lekker nog even een biertje drinken op het terrasje in de zon…
Dan is er vervolgens op carnavalsdag (vandaag dus) nog een keer dezelfde optocht (of soms met net nog iets meer wagens)…, meestal gaat deze twee optocht aan ons voorbij; Carnaval best leuk, maar niet teveel… Ik heb vandaag dan ook gewoon lekker op ons eigen terras genoten van de voorjaarszon met een boekje en een drankje, werd ook wel weer eens tijd.

Pict0001 Pict0004

Pict0006 Pict0008

Pict0009 Pict0010

Mijn ouders zijn inmiddels, na een voorspoedige reis, ook weer in nederland aangekomen. Wat lichte oponthoud rond Madrid, vanwege een ongeval, maar verder ging alles vlotjes en hebben ze zelfs bij Parijs besloten door te rijden en geen overnachting meer te nemen.
Het weer in nederland zal wel weer even wennen zijn, zeker nu het hier juist weer zeer aangenaam aan het worden is.

Gisteren heb ik met Jay en Jack even een rondje gewandeld. we waren, achter ons huis, bovenop de heuvel naar de oude molen gelopen waar een klein speelterreintje is en een picknick-plaats. Komt niet vaak voor dat ik dit soort dingen doe, maar het was wel weer eens tijd om wat "quality-time" met Jay door te brengen en hij vindt dit soort dingen al prachtig. Even er lekker uit, het zonnetje in. Van boven heb ik nog wat leuke foto’s van het dorp en ons huis gemaakt, helaas is de kwaliteit niet echt denderend, aangezien ik ze met m’n telefoon gemaakt heb. Maar toch wil ik ze even hierbij plaatsen.

Dsc0046 Dsc0047

Dsc0051 Dsc0052

Ook een paar foto’s van onze biggen die af en toe even los mogen rondlopen. Ze komen dan wel tot op het terras, wat ik toch iets minder vindt, maar daar hebben we dan weer honden voor;
die jagen ze wel weer terug…

Afbeelding_002 Afbeelding_003

Tot gauw!

Advertenties

2 thoughts on “Carnaval…

  1. Zojuist weer even op jullie weblog gekeken
    Leuk om op de hoogte te blijven van alles bij jullie, wij zijn jaloers op het mooie weer daar! Gisteren waren wij even, in de regen, naar Zandvoort, maar zelfs nu stond er een file! Dus nooit meer doen op zondag.
    Vanmiddag komen onze benedenburen even borrelen, wij moeten een strak programma hanteren om iedereen tevreden te stellen! DAG ALLEMAAL.

  2. hallo jongelui,
    iki probeer maar weer eens een reactie op het net te toveren; al een paar maal geprobeerd, maar ik kon niet vaststellen, dat mijn tekst ook goed overkwam. nogmaals dus. wij vinden het hartstikke leuk met een zekere regelmaat kennis te kunnen nemen van jullie ervaringen. wij zijn blij dat het jullie zo goed bevalt, want het was toch een hele stap en een grote gok. over onze gedoe in nederland valt weinig te vertellen. het gaat gelukkig allemaal goed. sieny begint aardig over haar toch wel ingrijpende operaties heen te groeien., maar als eerst het zonnetje maar weer regelmatig gaat schijnen. toevallig is het vandaag ( zondag) mooi weer, volop zon en een temperatuurtje van ca. 18 graden, weliswaar op balkon in de volle zon en zonder wind.vanmiddag gaan wij naar aldo; die viert zijn vijftigste verjaardag met een etentje. zal wel gezellig worden. jongens, dehartelijke groeten van ons, ook aan de kinderen. tot lezens, sieny en eddie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s