De ZON!!

Hè, hè, eindelijk is het zonnetje er weer!
Het heeft hier de afgelopen weken, en dan bedoel ik echt zo’n 6 weken, bijna aan één stuk door geregend…
En niet zo’n beetje ook, echt met bakken!
Ruud heeft dan ook eigenlijk niet kunnen werken, aangezien bijna alle klussen die hij in het vooruitzicht heeft, werkzaamheden aan daken is. Dus onze dagen werden voornamelijk gevuld met computeren en tv-kijken, heel saai dus. Maar…, vandaag heb ik toch weer heerlijk even buiten in het zonnetje zitten lezen en sinds deze week is Ruud ook weer aan het werk, eindelijk!!
De temperatuur schiet ook gelijk weer omhoog, de kachel hoeft niet meer de hele dag te branden en de deur staat weer lekker open, heerlijk!

Mijn schoonouders zijn inmiddels alweer een paar weekjes terug in Spanje, ze hadden 2 fijne weekjes gehad hier bij ons. Gelukkig regende het die 2 weken nauwelijks en hebben ze, ondanks de kou, wel van het zonnetje kunnen genieten.

Nick gaat redelijk op z’n nieuwe school, ook hier neemt hij het aanwezig zijn niet zo nauw. Maar we hebben hem nu een ultimatum gegeven; of naar school of werken en dat wil hij geloof ik toch ook liever nog niet. Wel meldde hij laatst trots dat hij voor een test van Portugees een voldoende gehaald had, toch wel netjes! Hij geniet nog steeds van z’n brommer, die hem natuurlijk lekker de vrijheid geeft.
Jay heeft vanwege alle regen erg weinig kunnen paardrijden. De laatste keer is 11 januari geweest! Dit weekend zal het er hopelijk wel weer van gaan komen.
Ons terrein is inmiddels één moeras gebied, de varkens hebben nu in ieder geval genoeg water voor een dagelijks modderbad. Gelukkig is er op de heuvel nog wel voldoende droog land. De enige die zich echt in de blubber vermaakt is Jack. Hij ziet er over het algemeen niet uit. Heerlijke modderpoten van het rennen in de geulen waar momenteel het water doorheen stroomt, je kan er bijna in wild-water varen. Hij groeit goed, weegt al 24 kilo, maar is nog steeds onhandig en slungelig, weet niet echt wat hij met dat grote lijf aanmoet.
Morgen zal ik even wat foto’s van hem maken en bij dit berichtje plaatsen.

Afbeelding_013 Afbeelding_014

 

Eind volgende week, als het weer in Noord-Spanje en Frankrijk tenminste weer wat beter is, gaan mijn ouders weer voor enkele weken naar Nederland. Ik heb alweer een lijstje met wat nederlandse producten klaarliggen, voornamelijk kruiden, dat is toch nog wel erg moeilijk te krijgen hier. In de nederlandse winkel vind je wel een hele boel, maar is toch altijd wat duurder, dus als ze dan toch gaan…

Sinds deze week ben ik op Hyves te vinden. Had al van diverse mensen erover gehoord, maar nog geen tijd en zin gehad me erin te verdiepen. Ach, toch wel grappig, dus moest ik er ook maar aan geloven. Wel leuk om te zien hoeveel bekende gezichten hierop te vinden zijn. Dus kijk daar ook maar eens op!

Tot de volgende keer maar weer! Groeten!

Advertenties

One thought on “De ZON!!

  1. Wij zouden U eens willen vragen naar onze website te kijken. Sinds kort kunnen wij naast alle overige verzekeringen ook huizen in portugal verzekeren alsmede de inboedels.
    Uit eigen ervaring weten wij dat de premie wel 1/3 kan zijn dan van de portugeese maatschappijen.
    m.vr.gr
    Paul Fleskens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s