Geslaagd!!

Op 18 september jl. is Nick alweer 16 jaar geworden! Brommer tijd dus! Niet echt iets waar wij als ouders op zitten te wachten, zeker niet hier in Portugal, maar goed, ik weet nog als de dag van gisteren hoe heerlijk ik die vrijheid vond! Dus wie zijn wij om hem dat te onthouden!
Maar zoals toen; even naar een dealer, brommer kopen en bij de bank verzekeren en rijden maar, zo gaat het nu niet meer. Eerst moet natuurlijk een brommer rijbewijs gehaald worden. Geen probleem toch? Nou…., het eerste probleem hier was er überhaupt achter zien te komen waar je zo’n rijbewijs kunt halen. Zelfs bij de rijscholen wisten ze dan niet! Uiteindelijk zijn we er natuurlijk wel achter gekomen; in Beja! Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar gisteren mocht Nick dan z’n theorie-examen doen en in één keer GESLAAGD!! Van de 8 deelnemers waren er maar 2 geslaagd… Nu is het wachten op het volgende bericht voor het praktijk-examen, zal ook wel weer een paar weken duren. Dan moet hij met z’n brommer (op de aanhanger) weer naar Beja voor een praktijkrondje… We wachten maar weer geduldig af. Hij rijdt nu zo af en toe maar even op het terrein wat rondjes, hij zal toch moeten oefenen. Voor z’n examen zal hij toch wel z’n brommer moeten kunnen besturen…
Hij heeft deze brommer in Sines, tweedehands, kunnen kopen. Mooi dingetje voor een leuke prijs, daar had hij wel geluk mee.

Afbeelding_057 Afbeelding_058

Gisteren ook een mooie helm erbij gekocht. Het schakelen heeft hij ook nu al redelijk onder de knie. Hij verheugt zich er vreselijk op, want op z’n leeftijd is er in São Luís natuurlijk geen drol meer te beleven!
Op school gaat hij nu ook wel aardig, de eerste voldoendes zijn al binnen, zelfs één voor portugees! En Jay? Ach, die gaat z’n gangetje, gaat goed op school (volgend jaar naar de middelbare) en geniet van z’n paardrijden, wat steeds beter gaat…

Dan onze Jack.
Is al aardig aan het groeien. Hij is inmiddels dezelfde grootte, zoniet zelfs al een beetje groter, dan Rembo. Zijn dagen van naar buiten en naar binnen door het kattenluikje zijn nu bijna over. Hij wurmt zich er nu nog wel door, maar dat gaat wel gepaard met een hoop gemopper en gepiep! Hij lijkt het er niet mee eens te zijn dat dat luikje elke dag een beetje kleiner lijkt te worden! Verder is hij een leuke, lieve, maar zeer eigenwijze hond. Hij luistert al aardig goed, maar als hij op z’n donder krijgt, krijg je wel een grote mond terug van hem.
Spike begint het nu wel al iets lastiger te krijgen, hij kan het nu niet meer altijd winnen als ze samen stoeien. Binnenkort zal hij z’n machtspositie wel gaan verliezen… Het grote terrein is wel heerlijk voor ze. Jack ziet er af en toe niet uit, als hij weer ergens in wat modder heeft lopen banjeren…

Afbeelding_063 Afbeelding_050

1 oktober 2008

Hpim2847 Hpim2846

1 november 2008

In de herfstvakantie zijn mijn tante met haar dochter en gezin hier op vakantie geweest. Vorig jaar heb ik Britt natuurlijk nog wel even gesproken tijdens de "nichtendag" in nederland, maar verder hebben we eigenlijk nooit contact gehad. We schelen dan natuurlijk ook zo’n 15 jaar in leeftijd. Zij en haar man Jurgen en de twee kleintjes verbleven nu een weekje in ons huisje en dat was dus mooi een goede gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen. Ik moet zeggen, het was erg gezellig en ze hadden gelukkig, op 1 dag na, heerlijk weer en hebben dan ook erg genoten. Vooral de kinderen vonden onze beestenboel erg interessant! En ik geloof dat het tussen ons wel klikte. Tja, zo zie je wat de aanschaf van een huis in het buitenland allemaal met zich meebrengt; zo spreek je je familie nooit en nu kom je ineens heel veel van elkaar te weten, toch wel leuk. Nu haar moeder dus ook hier zit (nu nog alleen voor de vakantie), zullen we elkaar wel vaker zien en spreken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s