Nog meer beestenboel…

We hebben weer biggetjes, van één van onze andere zeugen. Twee stuks en ze doen het erg goed. Ook hebben we 5 kleine konijntjes. Zo schattig. Ze zijn nu 2 weken oud en hebben net hun oogjes open, zo knuffelig… Jay is er helemaal gek mee, vooral die ene zwarte!

Afbeelding_012 Afbeelding_013

Afbeelding_021 Afbeelding_028

Er is heel wat gebeurd hier de afgelopen weken. Het is nu volop zomer en hebben inmiddels alweer heel wat hete dagen gehad.
Eind juni (vorige keer vergeten te vertellen…) zijn we met de jongens naar zo’n (vreselijk) waterpretpark geweest in het zuiden. We hadden dat al 4 jaar beloofd en het moest er nu maar eens van komen. Was toch wel gezellig. We waren gelukkig nog voor de grote drukte en konden de jongens dus zonder te wachten in elke atractie. Ze vonden het geweldig. Vooral Jay had z’n angst overwonnen bij een zeer steile glijbaan, tig meter hoog, waar je met een plastic board vanaf moet. Eerst durfde hij niet toen hij boven was, maar na enig aandringen ging hij toch en toen uiteraard nog een keer…, geweldig!

Door omstandigheden zijn onze vrienden dit jaar helaas niet in de mogelijkheid geweest bij ons langs te komen, ik ben met de jongens wel even een dagje bij hun geweest, om toch nog even bij te kletsen. We hebben weer een aantal feestjes/etentjes en andere leuke uitjes gehad, zoals de jaarlijkse FACECO (een agrarische "beurs" in São Téotonio), elk jaar weer hetzelfde, alleen vanwege blauwtong dit jaar geen vee…, maar gewoon gezellig en vooral veel voer! Hèt feest van São Luís; de Tascinhas; veel eet- en drinkstandjes, aanschuiven aan de lange tafels, gewoon gezellig en weer veel voer en de traditionele oubollige portugese muziek. Veel nederlanders die hier weer op hun vakantie-adres waren en dus altijd weer een leuk weerzien.
Mijn tante (de jongste zus van mijn moeder) en haar vriend, hebben na hun vakantie in mei, ook besloten een vakantiehuisje hier vlakbij te kopen. Nog meer nederlanders… Voor de overdracht waren ze weer hier in juli. Ik heb haar in deze afgelopen paar weken meer gezien en gesproken dan in de jaren in nederland! Heel leuk huisje. Moest vooral erg veel aan de tuin gedaan worden, maar daar zijn ze erg druk mee geweest en de wildernis is inmiddels al veranderd in een erg mooie grote tuin. Het huis zelf is bewoonbaar, maar zal wat renovatie en opknapwerk nodig hebben. Ruud is al gevraagd voor een offerte (misschien dus toch wel handig, die nieuwe nederlanders…).

Pict0007 Pict0006
    De entree                                        Gezellig al op de koffie

Pict0001 Pict0003
Een paar meubels maken het al meteen een thuis…

Mijn broer(tje) is op dit moment ook weer hier met vriendin en vrienden. Alweer een gezellig BBQ-avondje gehad en lekker even bijgekletst. Zo’n jaar vliegt toch elke keer weer om.

Nick zit op dit moment in Zambujeira. Daar is jaarlijks een groot festival met veel bekende bands. Een beetje Pinkpop van Portugal. Z’n eerste 4-daagse uitje zonder ouders! Met vrienden op het terrein wat als camping is ingericht, met een tentje, tent-aan-tent, want er staan natuurlijk duizenden mensen. Ach, prachtig toch! Het mooie is dat het redelijk dicht bij huis is en hij dus tussentijds z’n neus af en toe laat zien. Hij zag er vanmiddag nog niet al te erg uitgescheten uit… De concerten zijn natuurlijk tot de vroege uurtjes, maar uitslapen is er niet bij, want bij de eerste zonnestralen drijft hij z’n tent uit. Niet echt fijn ontwaken, maar ach, nog een nachtje, morgen komt hij terug, zal hij eerst wel komen bijslapen. Hij zou wat foto’s van de situatie nemen, dus die houden jullie nog te goed.
Voor nu, houd ik het hier weer bij. Jay is aan het paardrijden en die moet weer even opgehaald worden, dus, de groeten en tot gauw!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s