Feest, feest en alweer een feest

Afgelopen maand augustus is, wat je zou kunnen noemen, een feestmaand geweest. Een hoop gezellige bijeenkomsten en feestjes.
Het begon met de afsluiting van onze portugese les voor buitenlanders (ik zeg "onze", maar Ruud gaat niet naar les, ik bedoel dan ook Gaby en nog een paar andere nederlanders en ik). Het was dit jaar (nou ja, 3/4 jaar; de lessen waren pas in mei begonnen…) een leuke les geweest met een goede juf (dezelfde juf die Jay begeleiding gaf op school met het portugees). Dat is hier elk jaar maar weer afwachten. We hebben wel les gehad van een meisje wat niets anders deed dan de hele les uit te schrijven op het bord, ook dat wat in boek stond. Zij zelf was ook moeilijk te verstaan… Vorig jaar hadden we ook een aardig goede lerares, die zich voornamelijk op het spreken richtten en dus weinig opschreef, maar zij was wat chaotisch en redelijk vaak afwezig, vanwege een zieke dochter in Lissabon. Maar dit jaar hadden we AnaMaria, echt een goede. Goed te verstaan en goed te volgen. Daar hadden we wat aan, helaas dus pas in mei! We hopen dat ze volgend jaar terugkomt, maar die kans is helaas zeer klein. Elk jaar is het weer afwachten, want ik ga zeker niet meer m’n tijd verdoen zoals het eerste jaar. M’n portugees is inmiddels zo gevorderd dat ik die ene (of zoals dit jaar, vanwege de late start, twee…) avond in de week niet m’n tijd wil voldoen met een les waar ik toch niets van opsteek.
Maar goed, omdat het zo leuk was geweest hadden we besloten met de beginnersgroep (ca. 20 man, vooral engelse) en de gevorderden (ca. 8 man, vooral ned. en duitsers) en uiteraard de lerares, uit eten te gaan hier in een plaatselijk eettentje. Het was een heel gezellig avondje met veel kip, friet, salade en uiteraard veel drank en een uiteindelijke rekening van zo’n 8 euro de man!

Pict0022  Pict0023
                                                   Op de kop zit AnaMaria…

Vervolgens kwam het vieren van het feit dat het dak erop zat bij Ron & Gaby met een "Pannenbier" op 16 juli. Gezellige bijeenkomst voor de werkmannen met één van onze biggen op de BBQ. Uiteindelijk waren we met zo’n man of 10/12 en hebben we vanaf 13.00 uur tot een uur of 6 heerlijk gegeten en vooral gedronken. Gewerkt werd er die dag natuurlijk niet meer!

Pict0025  Pict0027
     …onder de "alpendre"               Hier goed het uitzicht te zien…

Jay was in die week met m’n moeder naar Lissabon voor een paar dagen en heeft zich daar heerlijk vermaakt. Picknicken bij het kasteel, uit eten in een restaurantje, ’s avonds tot laat naar een musical ("sound of music"). Sowieso is de busrit, heen en terug, al een heel avontuur!

De week daarop was er weer de FACECO in S.Téotonio, de grote (landbouw)beurs waar ik vorig jaar met m’n spiegeltjes op heb gestaan. Elk jaar weer hetzelfde natuurlijk, maar toch gezellig om er weer een avondje met anderen te gaan rondlopen en te genieten van lekkere hapjes en… drankjes!
Het weekend daarna was er hier een groot dorpsfeest: Festa das tascas. Op een groot plein, bij het gemeentehuis, staan dan allemaal lange tafels met daaromheen tentjes met drank en voer, en vanaf een uur of 10 is er dan muziek vanaf een podium en wordt er gedanst. Dit keer voor ons op loopafstand en dus weer veel te veel eten en drank… Helaas hiervan geen foto’s (vergeten…).

Inmiddels in die laatste week van juli, was Leonard weer gearriveerd met vriendin en vrienden. Leuk om elkaar weer te zien, dus maar weer een gezellig bijeenkomst bij ons thuis. De meeste foto’s hiervan zijn helaas onscherp, maar toch nog deze 2.

Afbeelding_040_1  Afbeelding_041_1 

Jay zat die avond lekker tv te kijken met de koptelefoon op, maar die is niet te stellen en dus doet hij er een handdoekje tussen, dit staat zo leuk…

Afbeelding_043_1

Toen was er bij Ron & Gaby begin augustus weer wat te vieren, dit keer had duitse Mike zijn gebouwde oven en openhaard klaar en zorgde hij voor een geit op de BBQ. Nu waren er een man of 20 en duurde het van een uur of 3 tot (voor ons, Ruud moest de volgende dag gewoon weer aan de slag daar) 10 ’s avonds…
Op 5 aug. kwamen onze nederlands vrienden Marian en Bonne met dochter Tamarah even een dagje langs. Zij houden jaarlijks hun vakantie in de Algarve en we proberen altijd wel een dagje hier en daar af te spreken. Daar is er dit jaar niet van gekomen vanwege alle volle weekenden, want door de weeks werkt Ruud natuurlijk gewoon. Helaas ook van deze 2 feestjes geen foto’s. Marian: als je dit leest, misschien heb jij nog wat foto’s gemaakt die dag? Stuur maar wat leuke op, dan plaats ik ze alsnog!

Nog wel een paar leuke foto’s van Leonard en Jay in het zwembad bij mijn ouders en ook nog een leuke foto van Spikie met Garfield samen in een mandje…

Portugal_2007  Portugal_20071

Portugal_20072  Pict0002_2

Afgelopen zaterdag hadden we hier bij ons thuis weer een gezellige BBQ met zo’n 18 man, allemaal nederlanders die hier wonen of op vakantie zijn. Weer een big op de knoei en iedereen had wat klaar gemaakt, van salades tot toetjes. Heel gezellig!
Inmiddels is de rust weer redelijk teruggekeerd. Komende dinsdag ga ik met de jongetjes naar nederland, waar ik ook zal proberen eraan te denken toch vooral foto’s te maken!

Een echt schema heb ik nog niet voor die week, maar inmiddels begint de week aardig vol te raken met plannen; bezoekje aan opa & oma, dagje Efteling, even bij m’n leverancier van m’n spiegeltjes langs, dagje shoppen, etentje met alle nichten etc. Ik zal dus uiteindelij
k toch nog tijd te kort komen, maar ik vind het wel mooi 6 dagen.
De jongens gaan dan vervolgens naar mijn schoonouders en zullen dan langzaam, via Benidorm, weer deze kant op komen.
De volgende keer dan ook verslag van mijn tripje nederland, dus… tot dan!

O ja, kijk ook regelmatig even op de web-log van Gaby hè, voor de foto’s van de vorderingen van hun huis! (rongaby.weblog.nl)

Advertenties

One thought on “Feest, feest en alweer een feest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s