Alweer augustus…

Sorry, sorry, al een tijdje niets laten horen. Tja, we hebben de maand juli eigenlijk ‘vakantie’ gehad (vakantie-gevoel heb ik hier na al deze tijd nog steeds dagelijks…), dus niet veel gedaan en toch druk geweest.

Jay is ook nog met mijn moeder een paar dagen in Lissabon geweest, precies tijdens de warmste dagen, maar ze hebben het toch wel gezellig gehad. Nick is nog met een vriendje (Miquel) en zijn familie een kleine week naar Palmela (vlakbij Lissabon) geweest. Daar heeft hij een paar dagen vakantie gehad in een familie-huisje met meerdere neefjes en nichtjes, ooms en tantes van Miquel. Hij vond het erg leuk, is natuurlijk ook zeer goed voor z’n portugees.

Van 13 t/m 16 juli heb ik met de spiegeltjes op de FACECO gestaan, ik heb daar aardig verkocht. Het was die dagen erg warm en dus kwam er eigenlijk alleen ’s avonds publiek. Ik begon ook pas laat in de middag, er liep overdag werkelijk niemand, dat was dus wel jammer, maar ja.

Pict0001

Ik heb inmiddels al 7 winkeltjes gevonden, die de spiegeltjes nu verkopen, in o.a. Faro, Lagos, Monchique, São Teotonío etc. Nu maar hopen dat ze ook gaan na-bestellen, daar gaat het natuurlijk om!

Tijdens onze ‘vakantie’ hebben we ook het terras getegeld, ziet er mooi uit nu hoor, al wat meer af.

Hpim1914   Pict9

Het blijft natuurlijk nog allemaal erg stoffig, gewoon niet op letten! Inmiddels is aan de achterkant van het huis al het eerste grint gestort, dat scheelt ook wel.

Het zwembad is inmiddels ook mooi helder geworden, ziet er een stuk appetijtelijker (hier op de foto nog niet…, maar even een leuk familie-kiekje).

Hpim1916

Vorige week is er een klein poesje bij ons aan komen lopen. Ze zat onder onze vijgenboom bij het terras te mieuwen. Zeer mager, vieze oogjes en neus, dus wat doe je dan? Wassen, eten geven, en zeggen: wees welkom. ’t Is een schatje en inmiddels al een stuk minder mager, je kon zowat door haar heen kijken… We hebben haar Spriet genoemd.

Pict8

Afgelopen week zijn we nog een dagje in de Algarve geweest omdat onze vrienden (Marian en Bonne) daar nu op vakantie zijn (vandaag vliegen ze overigens terug), nadat zij de week daarvoor al een dagje bij ons waren komen kijken. Even het resultaat van het huis met eigen ogen zien natuurlijk. Op zo’n dagje zie je ook weer even goed de prijsverschillen met het toeristen-gebied! Toen we hier ’s middags wat met z’n allen gegeten hadden moesten we met z’n zevenen totaal 43,- afrekenen (moet ik wel bij zeggen dat het hier wel primitiever is; keuze uit 3 of 4 hoofdgerechten, gewoon simpel; kip of karbo of vis…), inclusief drank en nagerecht. In de Algarve waren we met z’n achten 171,- kwijt!! Oké, hadden we hier wel een voorgerecht erbij… (en natuurlijk keuze uit een uitgebreidere kaart, maar hier (in de Alentejo) ga ik toch met meer plezier een keer uit eten…).

Ook is momenteel Leonard met vriendin en nog 2 stelletjes hier op vakantie. Is natuurlijk ook weer erg gezellig om hem weer eens te zien, was tenslotte voor mij december de laatste keer, maar voor Ruud en de jongetjes alweer een jaar geleden… Ze zijn inmiddels allemaal al goed verbrand, want het zonnetje is goed gemeen hier met dat lekkere windje…

Tenslotte nog een foto van Jay met Cattle. Hij is zo trots en vindt het geweldig. De laatste keer zijn ze een eind gaan wandelen, hij op het paard, Natasha ernaast. Vond ie erg leuk, dus wie weet, heeft Jay nu ook een roeping gevonden…

Pict0010

Op 20 aug. gaan we er nog zo’n 4 daagjes tussenuit. We gaan de jongens dan naar mijn schoonouders in Benidorm, Spanje brengen, waar zij dan zo’n 2 weekjes zullen blijven (scholen beginnen pas ergens rond 11-09). Ruud en ik gaan dus na zo’n dag of 2/3 weer terug, kan vanwege de beesten natuurlijk ook niet langer… Ruud is overigens vandaag weer aan het werk gegaan, zal wel weer even zwaar zijn. Hij heeft een opdracht voor 200m2 tegelwerk (buiten)…

Goed, voor nu weer even bijgekletst! Ga ik even de was afhalen, zal inmiddels wel droog zijn en dan vanmiddag nog even op zoek naar Punkie, ons gevlekte monster, die heb ik namelijk al zo’n dag of 3/4 niet meer gezien, zit misschien weer bij m’n ouders… De groeten!!

Advertenties

One thought on “Alweer augustus…

  1. Hoi Pam,

    Via onze docent portugees, Ricardo, hebben we jou site doorgekregen. Wij hebben inmiddels in Ferreira een stuk grond gekocht en gaan daar ook een huis bouwen. Bij jullie is het zo te zien heel goed gegaan. Het huis ziet er leuk uit en jullie zijn druk bezig met daar iets op te bouwen. Ik zou graag eens met jullie willen praten over het bouwen van een huis. Heb je daar zin in? Laat me maar via de mail wat horen.
    Groeten van Margriet en Wiro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s