Nog eventjes…

Ruud is de afgelopen week druk bezig geweest bij z’n andere klus, wat ook zeer voorspoedig verloopt, want hij verwacht deze week er al klaar mee te zijn. Ondertussen ben ik met allerlei klusjes in ons huis aan de slag gegaan. Mijn schoonouders zijn ook sinds vorige week weer op bezoek en zijn ook flink aan het werk gezet; het inelkaar zetten van diverse kasten, het schoonmaken van ramen en deuren, het buiten-schilderwerk etc. Alle hulp is welkom. Jay z’n kamer is zo goed als af (op wat kleine afwerkingen, zoals plinten en plafondverlichting, na) en ik ben zelf ook wel trots op het resultaat van de, door mij gemaakte, Power-Ranger muurschildering. Nick heeft ook zijn muurtekening al deels op de muur gezet, erg leuk. De afwerking zal even moeten wachten, want morgen gaat hij 3 dagen op surfkamp…

——-
Jay z’n kamer…————————–Nick z’n kamer…

Gisteren hebben we voor het eerst ’s avonds gebarbecued in ons huis. Was erg leuk, maakt het allemaal erg "echt". Toen het wat fris werd, gingen de deuren dicht en de kachel aan… Vorig weekend kwamen we er achter dat ons varken drachtig was. Ruud heeft toen snel even een hok in elkaar gezet, zodat de Beer buitengesloten kon worden als er biggen zouden komen, want hoelang ze drachtig was, wisten we niet… tot afgelopen vrijdagochtend, resultaat: 5 biggetjes, waarvan helaas 2 dood. Aangezien Ruud aan het werk was en ik een klant voor acryl-nagels had, had ik Nick ‘in charge’ van het voeren van de dieren gelaten, hij ontdekte dan ook de eerste 4 biggetjes en de nageboorte. Meteen had hij de hulp van opa gevraagd. Nu mag iedereen weten dat dit nou niet de klusjes zijn waar mijn schoonvader direct op zit te wachten, hij leegt de porty van de caravan, maar dat is dan ook wel al een heel vies klusje. Ik mag dan nu ook wel met trots vertellen, dat hij samen met Nick de 2 levende biggetjes schoongemaakt en opgewarmd heeft en de 2 dode samen met de nageboorte heeft opgeruimd, petje af! Later die middag is het laatste biggetje nog gezond en wel ter wereld gekomen. Ze zijn wel schattig hoor (zo klein nog wel…).


Moeder en kinders…


de 3 kleintjes upclose…

Maar de gezinsuitbreiding bleef daar niet bij. Vanochtend ontdekte Nick op het terrein van mijn ouders, een kip op uitkomende eieren. Aangezien mijn vader al regelmatig de buurman gevraagd heeft zijn kippen op z’n eigen terrein te houden en hij dat niet doet (er wonen dan ook alleen maar mensen in het weekend en door de week worden de kippen zeer af en toe door iemand een handje voer toegeworpen), waren deze kuikens eigenlijk nu ons eigendom. Ruud heeft de kuikens en moeder dan ook meegenomen naar ons kippenhok en we zijn dus nu 12 kuikentjes rijker.


En nog een moeder met een aantal van de kinders…

Sinds 2 weken is ook de pergola boven het terras klaar. Dat staat ook al zo mooi! Als we straks de woonvergunning hebben wordt deze overdek met dakpannen.


Het terras met pergola…
En hier nog even een foto van het huis van afstand:

… maar het is nu nog een kwestie van een paar weekjes…

Advertenties

5 thoughts on “Nog eventjes…

 1. Hallo allemaal! Wat leuk dat jullie toch weer aan ons hebben gedacht. Het is geweldig om jullie foto’s te zien en jullie verhaal te lezen! Een hele andere wereld toch dan hier. Hier alles z’n gangetje; we snakken naar wat zomer… Groetjes van ons 5en

 2. Hey nick,
  Gaat het goed?? Je kamer wordt leuk hoor! En die beesten lijkt mij ook wel wat. Ik mag nog steeds niet meer dan een paar guppies:?
  Joost 8)

 3. Hoi Pam en de rest van de familie.
  Het ziet er allemaal wel erg gezellig uit.
  Wel een hele klus hoor.
  Ik vind het ontzettend leuk om mee te kunnen kijken in jullie leven en hoe alles wordt opgebouwd.
  petje af.
  doe de groetjes aan paps en mams.
  liefs carmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s